Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zanemarivanje djece

Devet godina u paklu: Udomitelji tukli dvije sestre

zlostavljanje, silovanje, tučnjava, pedofilija
Arhivska fotografija
15.11.2012.
u 12:59

S obzirom na osjetljivost slučaja policija, kao ni državno odvjetništvo, nisu željeli iznositi detalje

Dvije sestre prije gotovo deset godina izgubile su oca koji je digao ruku na sebe, a nakon toga ih je napustila i majka. Brigu o njima preuzela je baka, no nakon njezine su smrti ostale same. Uskoro im je Centar za socijalnu skrb pronašao udomiteljsku obitelj. Smjestili su ih kod mladoga bračnoga para. Odrasle su u jednome ličkom gradu, postale uzorne učenice gimnazije i strukovne škole.

Anonimna prijava

Nikada svojim ponašanjem nisu pokazivale da se iza četiri zida njihova udomiteljskog doma nešto loše događa. Devet godina u udomiteljskoj obitelji trebalo je da djevojčice, danas tinejdžerice, progovore o zlostavljanju i zanemarivanju koje su trpjele. Centar za socijalnu skrb uložio je velike napore da bi im pružali smještaj u obitelji koja je imala sve uvjete, koja je prošla sve edukacije i koja je trebala biti savršen dom za sestre koje su doživjele dovoljno tragedija. Da se nešto loše događa, uvjeravaju nas naši izvori, nitko nije mogao znati. U svakom slučaju, Centar za socijalnu skrb i druge institucije reagirali su čim su doznali za nasilje u obitelji.

Policija je izvijestila da se djevojčice zlostavljalo i zapuštalo od studenog 2003. godine do travnja ove godine. Protiv udomitelja u dobi od 36 i 35 godina podnesene su prijave.

Iz Centra za socijalnu skrb doznajemo da su često nadzirali obitelj te razgovarali s udomiteljima te djevojčicama. Nikada nitko nije primijetio da se djevojčice fizički zlostavlja, iz škole nikada nitko nije prijavio sumnjivo ponašanje sve dok nije zaprimljena anonimna prijava u prosincu prošle godine da je starija sestra žrtva nasilja.

Razgovarali su sa starijom sestrom, ispitala ju je i policija, pregledali su je liječnici, no ništa sumnjivo nije utvrđeno. I sama djevojka negirala je navode o zlostavljanju.

Sumnjajući da se nešto ipak događa, Centar za socijalnu skrb naredio je da djevojka svakoga tjedna odlazi psihologu. Redovito je pohađala tretmane, a nakon nekog vremena kod psihologa se pojavila u pratnji mlađe sestre. Prvi put otvorila je dušu i progovorila o fizičkom nasilju. Okidač je vjerojatno bila nova svađa u kući.

Poslali ih u dom za djecu

Vjeruje se da udomitelji u dobi od 36 i 35 godina nisu bili spremni nositi s adolescencijom djevojaka te da je često dolazilo do svađa i tučnjava.

Odmah nakon priznanja, sestre su oduzete obitelji te je slučaj odmah prijavljen policiji. Smještene su u jedan dom za nezbrinutu djecu izvan županije. Trudili su se ostaviti ih u sredini u kojoj su rođene i odrasle, no nisu im uspjeli pronaći odgovarajuću udomiteljsku obitelj.

Komentara 9

TO
Toni50
21:20 15.11.2012.

Ovdje je opet jedna strana saslušana i objavljeno je nešto u što se sumnja . Nitko od tih optužitelja nije postavio kamere prislušne uređaje da se vidi ustanovi snimi dokaže istina . Prema tome primitivizam balkanski ostaje sa rekla kazala . Evo ja sam stalno kral i sve Sanaderu dal i to je sada za balkančerose jasno istina !!! Nisam protiv nikoga ali dokaži pošteno a ne sranjem i prepričavanjem !!!

TO
Toni50
21:24 15.11.2012.

Odrasle su u jednome ličkom gradu, postale uzorne učenice gimnazije i strukovne škole. zahvaljujuči strožem tretmanu ? Ili Dvije sestre prije gotovo deset godina izgubile su oca koji je digao ruku na sebe, ( psihički koje jevrste bio nema slova zašto a nakon toga ih je napustila i majka. ( o ovome isto nema slova kao nema veze to je eto normalno !)

Avatar sultan46
sultan46
20:41 15.11.2012.

Sto neobjavite ime i prezime te obitelji i adresu pa da im ja malo pokazem kako to izgleda kad se neko zlostavlja,,,,a cim se utaji porez i dugovi koji se imaju prema drzavi to se naveliko objavljuju imena adrese i svi podatci,, ja sam da se sobjave svi,,pedofili,,imenom i prezimenom tako isto i naslinici u familiji,,,da bar znamo koga treba izbjegavat a ne kad se nesto desi onda se pise,,odavno se znalo da je nasilan.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije