Naslovnica Vijesti Hrvatska

Del Vechio: Bio sam u Banjoj Luci 9. siječnja, ali nisam bio na defileu i svečanoj akademiji

– Mogu samo reći da nisam bio na defileu i svečanoj akademiji – rekao je za Klix.ba, a na pitanje je li bio u Banjoj Luci 9. siječnja, odgovorio je potvrdno
10. siječnja 2019. u 14:30 119 komentara 7448 prikaza
Ivan Del Vechio
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Veleposlanik Hrvatske u Bosni i Hercegovini Ivan Del Vechio rekao je danas da je u povodu obilježavanja neustavnog dana Republike Srpske bio u Banjoj Luci, ali da nije bio na defileu i svečanoj akademiji.

Ivan Del Vechio BRZA REAKCIJA Plenković zatražio povratak veleposlanika Del Vechia u Hrvatsku

Premijer Andrej Plenković zatražio je od potpredsjednice Vlade i ministrice vanjskih poslova Marije Pejčinović-Burić da pozovu veleposlanika Ivana Del Vechia natrag u Hrvatsku, kazali su nam iz Banskih dvora, nakon što je objavljeno da je Del Vechio nazočio svečanoj akademiji na kojoj je, između ostalog, postumno odlikovan i general Slavko Lisica, koji je u Hrvatskoj osuđen na 15 godina zatvora zbog napada na Šibenik.

Del Vechio pak niječe da je bio na spornoj akademiji.

– Mogu samo reći da nisam bio na defileu i svečanoj akademiji – rekao je za Klix.ba, a na pitanje je li bio u Banjoj Luci 9. siječnja, odgovorio je potvrdno.

Ana Brnabić Povodom 'Dana RS' Predsjednica Republike Srpske odlikovala Brnabić i časnika JNA osuđenog u Hrvatskoj

Upitan da obrazloži razloge svog boravka u Banjoj Luci, Del Vechio je, prije nego što je prekinuo telefonsku vezu, rekao da će te razloge obrazložiti drugom prilikom.

Uz dužnosnike entiteta Republike Srpske i Srbije, ceremoniji su nazočili i lider bosanskohercegovačkog HDZ-a Dragan Čović te Vjekoslav Bevanda, potpredsjednik HDZ-a BiH, zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministar financija BiH, zatim Davor Čordaš, potpredsjednik HDZ-a BiH, Josip Jerković, potpredsjednik Republike Srpske i Josip Grubeša, ministar pravde BiH, navodi Klix.

Pogledajte i komentar Zorana Krešića o Željku Komšiću:

Valamar
Prilika za posao
Ovo je troje mladih koji rade u turizmu, evo zašto su zadovoljni i žele ostati u Hrvatskoj
  • bambi:

    haha, kad vam je vec dao izjavu,, zasto ga niste upitali nije li drugarica ministarka vanjski poslova znala da ce bit nazocan tamo?? mozda niste to pitali bas zato jer bi to onda otkrilo nesto drugo,,neku drugu "mogucnost"??))) ili cak trecu,,,

  • sebaa:

    Cuj, slucajno se nasao u Banja Luci, da nisi kakvu skolu polagao :-))))))

  • Zlatousti Hrvat:

    Smijenite izdajnika RH i sve koji kažu da ne znaju da je bio tamo u roku 24h