Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prikupljeno 28% iznosa

Crowdfunding kampanja za dva društveno kulturna centra u Sisku i Petrinji

Crowdfunding kampanja
Foto: Screenshot/YouTube
1/3
27.09.2021.
u 12:39

Cilj kampanje je skupiti 11.400 eura, koliko je potrebno da se opreme prostori tih centara. Oni će, za početak, biti smješteni u dva nova kontejnerska objekta

Do 13. listopada traje crowdfunding kampanja „Zajednica u centru – da imam gdje… živjeti“, kojoj je cilj skupiti sredstva za osnivanje i opremanje dva društveno-kulturna centra u Petrinji i Sisku.

Društveno-kulturni centri služit će kao nova središta društvenog života u tim zajednicama, davat će stanovnicima sadržaj koji im trenutno nedostaje nakon devastacije potresa, ali će služiti i kao mjesto gdje stanovnici aktivno sudjeluju u kreiranju sadržaj centara te kroje daljnji društveni razvoj ovih sredina. Za osnivanje centara zadužene su Udruga IKS iz Petrinje i Agencija lokalne demokracije Sisak, a u tome ih podržavaju Mreža mladih Hrvatske i Operacija grad.

„Cilj kampanje je skupiti 11.400 eura, koliko je potrebno da se opreme prostori tih centara. Oni će, za početak, biti smješteni u dva nova kontejnerska objekta, koji su već osigurani, no ono što nedostaje je oprema. Opremom koja će se kroz ovu kampanju nabaviti, kao što su razglas i ozvučenje, video oprema, rasvjeta te stolci, moći će se organizirati velik broj raznih aktivnosti koji građanima trenutno nedostaje: radionice i edukacije, kulturni događaji, poput projekcija filmova, glazbenih nastupa, izložbi, itd., razni načini pružanja podrške, poput pravnog savjetovanja, psihosocijalne pomoći te volonterske, humanitarne i solidarne aktivnosti.“ – kazuju organizatori akcije.

Sredstva se skupljaju preko platforme GoGetFunding, a do sada je prikupljeno 28 posto ciljanog iznosa.

Potrebe za ovim centrima izrazili su sami građani Petrinje i Siska, koji su u ovoj video najavi kampanje naglasili za što sve žele „da imaju gdje“.

Poveznica na platformu crowdfunding kampanje.

VIDEO Na jezeru snimljen trenutak potresa u Petrinji, od zvuka se ledi krv

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije