Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bariša Čolak

Čolak: Nakon saslušanja Purde Srbija može odustati od izručenja

Ministar Čolak u trenutku je izbjegao frontalni sudar
Zoran Grizelj
20.02.2011.
u 19:04

Hrvatski branitelj koji se nalazi u ekstradicijskom pritvoru u BiH u ponedjeljak će biti saslušan u Tužiteljstvu BiH u Sarajevu

Postoji mogućnost da nakon saslušanja Purde u BiH, a u Vukovaru i Zagrebu njegovih suboraca Petra Janjića i Danka Maslova sljedećeg tjedna, Srbija i povuče molbu za izručenje. Takva mogućnost apsolutno postoji - izjavio je za sarajevski Dnevni Avaz Bariša Čolak, ministar pravosuđa BiH.

Hrvatski branitelj Tihomir Purda koji se nalazi u ekstradicijskom pritvoru u BiH u ponedjeljak će biti saslušan u Tužiteljstvu BiH u Sarajevu na zahtjev Odjela za ratne zločine Višeg suda u Beogradu, piše Dnevni Avaz i dodaje kako je beogradski sud saslušanje Purde zatražio "kroz mehanizam koji predviđa suradnju dviju država u pružanju međunarodne pravne pomoći i u ovakvim slučajevima saslušanje provodi tužitelj Tužiteljstva BiH, a predstavnici suda koji traži saslušanje u tom postupku mogu sudjelovati samo kao promatrači.

Saslušanje koje treba biti provedeno u Tužiteljstvu BiH nije povezano s odlučivanjem o mogućem Purdinu izručenju Srbiji koji vodi Sud BiH, ustvrdio je Grubešić, no ministar Bariša Čolak drži kako veza ipak postoji. On, naime, drži kako je već sama nakana beogradskog suda da sasluša Purdu „dovoljna pretpostavka kako se žele uvjeriti postoji li u ovom slučaju osnovana sumnja“.

Ključne riječi

Komentara 66

OB
-obrisani-
20:43 20.02.2011.

Moze a i nemora???????

Avatar atrpimir
atrpimir
20:46 20.02.2011.

20.02.2011. u 20:44h ljp je napisao/la: vidite,tako to Bogumili rade......i IZDAJNICI made in Hrvatska.....Purda je vec davno osudjen,kao i Maric...Molim bilo koju osobu iz HR politike,,neka kazu\"zasto je i na koliko je VELJKO MARIC osudjen!!!! ZNALI NETKO U HRVATSKOJ uopce to? ______________________________________________ Na zločinačku dugotrajnu :)

OB
-obrisani-
19:34 20.02.2011.

Pun mi turac nesposobne HDZ vlade,na ćelu s Vlaisavljevičkom,fuj

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije