Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nastavljeno suđenje

Čitat će svih 42.000 stranica spisa na suđenju za Podravku!

podravka (1)
Foto: Jurica Galoić
1/8
13.06.2011.
u 11:40

Obrana je zatražila da se pročita sva dokumentacija što ju je prikupilo tužiteljstvo.

Čitanjem opsežne dokumentacije iz debelog sudskog spisa, prema nekim tvrdnjama do sada najvećeg u Hrvatskoj, nastavljeno je danas na zagrebačkom Županijskom sudu suđenje Damiru Polančecu i još sedmorici podravkaša koje se tereti za malverzacije dionicama koprivničke tvrtke "teške" 400 milijuna kuna. USKOK ih tereti da su Podravkinim novcem željeli steći većinski paket dionica i na kraju preuzeti Podravku.

Prošli tjedan, podsjetimo, obrana je zatražila da se javno pročita svih 42.000 stranica koliko ih je tužiteljstvo prikupilo, a sudac Siniša Pleše odobrio je taj zahtjev i svoju odluku obrazložio tvrdnjom da "ne želi nikakve primjedbe na tijek postupka te da će se zbog toga precizno iščitavati svaki dokument".

Nakon čitanja opsežne dokazne dokumentacije bit će prikazane i snimke razgovora optuženika jer su tijekom istrage, započete u ljeto 2009. godine, bile korištene i posebne dokazne radnje.

U aferi Spice optuženi su, uz bivšeg potpredsjednika Vlade Damira Polančeca, i bivši čelnici Podravke Darko Marinac, Zdravko Šestak, Josip Pavlović i Saša Romac, vlasnik i direktor splitske tvrtke SMS Srđan Mladinić, suvlasnik varaždinske Fima grupe Milan Horvat te odvjetnik Zoran Marković.

Svi optuženi još su se tijekom sjednice optužnog vijeća izjasnili da se ne osjećaju krivima ni po jednoj točki optužnice.

Polančecov odvjetnik Anto Nobilo na raspravi prošloga tjedna ustvrdio je da tužitelji nemaju dokaz koji optužuje bivšega državnog dužnosnika da je organizirao kriminalnu grupu radi stjecanja većinskog paketa dionica koprivničke prehrambene tvrtke njezinim novcem. Dokazat će, kazao je, da se navodni organizator i članovi grupe nisu nikada sastali te da njegov klijent nije ni poznavao neke od optuženih.

Ključne riječi

Komentara 17

FR
friz
12:19 13.06.2011.

moglo bi se desiti da netko umre,prije nek mu se pročita svih 42 000 stranica optužnice!!Ali dobro,valjda se to neće desiti.

OB
-obrisani-
12:24 13.06.2011.

Nevjerojatno,.....ovo je vrhunac arogancije i bezobraznosti. Nema to nikakve veze sa procesom nego se moze tumaciti samo kao provokacija i sprdanje sa sudom. Nadam se da ce se ova drskost sa predumisljanjem uzeti u obzir pri izricanju presude. Nadam se da ce im i presuda biti duuuuuugaaaaa.....42 godine.

Avatar Rambo
Rambo
12:16 13.06.2011.

kad se samo sjetim....kako su bili bahati.....prepotentni . pogotovo.....smrad..Rumenige............bezobrezen do neba . davali kredite bez pokriča....razbacivali se s tuđim parama.....bez srama.....gadovi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije