Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Blagdani

Cinkuš adventski sa svjetlom Betlehema zove na vino i kolače

'16.11.2009., Ludbreg - Grad Ludbreg centar je svijeta sto ga je ucinilo poznatim u cijelom svijetu.  Photo: Marko Jurinec/PIXSELL'
'Marko Jurinec/PIXSELL'
12.12.2010.
u 12:39

Sajam će se od 18. do 23. prosinca održati na središnjem trgu, a svoje proizvode na sajmu nudit će više od 20 izlagača

Nakon uspjeha Cajnger placa, ludbreška gradska vlast odlučila je osmisliti i manifestaciju koja će Ludbrežanima uljepšati hladne zimske dane. Cinkuš adventski - radost darivanja službeni je naziv božićnog sajma koji će ove godine prvi put upotpuniti ludbrešku božićnu atmosferu. Sajam će se održati od 18. do 23. prosinca na središnjem trgu. Kuhano vino, domaći kolači i ručno napravljeni ukrasi te ukusna peciva samo su dio ponude koju su organizatori pripremili za posjetitelje. Tijekom trajanja sajma svoje će proizvode nuditi više od 20 izlagača. Za samo otvorenje sajma, ŠRD Ludbreg u suradnji s kolegama iz Slovenije pripremit će riblje specijalitete, nastupit će i mališani iz ludbreških vrtića te sve popularnije i nagrađivanije članice Vokalno-instrumentalne skupine Pajdašice. Po zatvaranju sajma posjetitelji će kućama moći ponijeti i Betlehemsko svjetlo.

– Cinkuš adventski osmišljen je da nudi pravi ugođaj i atmosferu darivanja. Želja je da posjetitelji osjete kako raste radosno očekivanje najljepšeg blagdana u godini – ističe ludbreški dogradonačelnik Božidar Hajsok. Naziv Cinkuš, inače, odabran je zbog toga jer je to bio naziv jednog od zvona koje se u ludbreškoj župnoj crkvi nalazilo potkraj 19. stoljeća, a zvono uvijek doziva ljude.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije