Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRVAVA kampanja

Chavezovi ljudi zapalili pun kamion njegovih protivnika

'A campaign truck is seen burning after rival supporters of Venezuelan President Hugo Chavez and opposition candidate Henrique Capriles clash in Puerto Cabello September 12, 2012. Rival supporters in
Foto: REUTERS/Pixsell
1/3
13.09.2012.
u 19:25

Najmanje 14 osoba ozlijeđeno je u sukobima u gradu Puerto Cabello, koji je najveća utvrda oporbenog kandidata

Najmanje 14 osoba ozlijeđeno je u krvavim sukobima pristaša i protivnika venezuelskog predsjednika Huga Chaveza ispred zračne luke u gradu Puerto Cabello. Tri tjedna prije predsjedničkih izbora (7. listopada), stotine pristaša socijalističkog predsjednika Chaveza napale su oporbene pristaše njegova izazivača Henriquea Caprilesa. Očevici su kazali da su Chavezovi pristaše Molotovljevim koktelima i kamenjem napali i zapalili oporbeni kamion. Grad Puerto Cabello slovi za najveću Caprilesovu utvrdu.

– Rulja nas je iznenadila nasiljem. Chavezovi pristaše blokirali su zračnu luku i zapalili jedan motocikl i kamionet iz pratnje predsjedničkog kandidata Caprilesa – kazao je Rafael Lacava, gradonačelnik Puerto Cabella. Lokalni su mediji javili da su nasilnici ukrali jedan generator i više zvučnika iz zračne luke.

– Lokalni sljedbenici Chaveza na Twitteru i radiju pozvali su svoje ljude na ulice. Iako su bile na terenu, policijske jedinice nisu intervenirale – kazao je kriminalist Jaime Castillo, očevidac događaja. Henrique Capriles kazao je da zbog tog događaja prekida predizbornu kampanju.

Ključne riječi

Komentara 9

RE
@rea
20:51 13.09.2012.

Chavez, doživotni predsjednik i socijalista, loool.

Avatar Alfons_x
Alfons_x
08:23 14.09.2012.

20:51h @rea je napisao/la: Chavez, doživotni predsjednik i socijalista, loool. :::::::::::::::::::::::::::: Ako narod tako želi rea...... to se u civiliziranim zemljama zove demokracija, vladavina naroda, nije to vladavina elektorskih glasova u kojima uvijek pobjeđuje onaj koji je podoban datom trenutku...... Znaš tvoji su pokušali čak i državnim udarom smijeniti "diktatora" no narod ga je vratio sjećaš li se tog za tebe tužnog događaja:))

OB
-obrisani-
20:23 13.09.2012.

Oporba je već izjavila da neće priznati rezultat ukoliko pobijedi Chavez iako znaju da nemaju nikakve šanse,a u tome će im dati podršku i SAD i EU,kao što su u početku dovodili u sumnju pobjedu Putina.Još ako im EU pošalje u kontrolu kapetana Tonina Piculu malog,definitivno će odlučiti da su izbori bili neregularni.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije