Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zakon unije

Četiri države traže od EU da se smanji nepotrebna patnja svinja

svinje
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
06.05.2015.
u 00:05

Skraćivanje repova i kastracija izazivaju svinjama akutnu, a i kroničnu bol

Njemačka, Nizozemska, Švedska i Danska traže od Europske komisije da izmijeni direktivu EU o minimalnim uvjetima za zaštitu svinja kako bi zabranila kastraciju tih životinja bez anestezije, smanjila praksu skraćivanja njihovih repova te uvela obvezne zajedničke nastambe za grupe skotnih krmača.

– Svinja je inteligentno živo biće i tako je treba i tretirati – rekao je danski ministar poljoprivrede Dan Jorgensen. Skraćivanje repova i kastracija izazivaju svinjama akutnu, a i kroničnu bol. Već i postojeća direktiva EU kaže da "takvi postupci štete dobrobiti svinja, pogotovo ako ih provode nestručne i neiskusne osobe".

>> Sud EU: Homoseksualcima se može zabraniti davanje krvi

Komentara 5

DU
Deleted user
06:23 06.05.2015.

'' Svinja je inteligentno živo biće i tako je treba i tretirati – rekao je danski ministar poljoprivrede Dan Jorgensen. '' --- Napokon se i ja mogu jednom složiti s mišljenjem jednog od tih bjelosvjetskih pametnjakovića.

DH
dalibor.hren
08:00 06.05.2015.

A ja mislio da je fotka s nekog zasjedanja s Trga Sv. Marka!

PA
pandora
01:46 06.05.2015.

Bravo dase smanji patnja svinjama one su pametnije od nekih ljudu steta da nepricaju padase mogu same obraniti toliko od prijatelja zivotinja

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije