Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Crna kronika

Četiri Čeha nasukala se jahtom u zadarskom arhipelagu

Protiv vlasnika će biti podnesen prekršajni nalog i naplaćena novčana kazna zbog nepažnje, odnosno plovidbe nedozvoljenim prolazom.
29. srpnja 2012. u 13:15 9 komentara 9 prikaza
jahta
Foto: arhiva VL

8- metarska motorna jahta oznake 141BG nasukala se sa četiri češka državljana danas oko 16.30 sati na južnoj strani otočića Galešnjak kod Lanterne. Incident je prošao bez ozlijeđenih, a nije bilo niti prodora mora u plovilo, priopćeno je iz Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture.

Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru po dojavi je na mjesto nasukanja uputila plovilo LK Zadar koje se trenutno nalazi na poziciji.

Jahta koja pripada čarter tvrtki Grginić jahte u potpunosti je nasukana na pličinu, a na otočić Galešnjak stigao je i njen vlasnik iz Zagreba. On će tijekom sutrašnjeg dana organizirati odsukanje. Sukladno Pomorskom zakoniku, protiv vlasnika će biti podnesen prekršajni nalog i naplaćena novčana kazna zbog nepažnje, odnosno plovidbe nedozvoljenim prolazom.

Strani turisti nasukali se jahtom i kod Biograda na moru

Motorna 14 metarska jahta koja se jučer oko 18 sati sa 6 stranih državljana nasukala na rt Oštarije kod Biograda na moru, odsukana je danas oko 14 sati i dotegljena u Zadar, javili su iz ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture.

Jahta,  na kojoj je izvješena zastava SAD-a,  u trenutku nezgode prevozila je 3 slovačka i 3 nizozemska državljanina, koje je spasila posada brodice Lučke ispostave Biograd.

Nakon bezuspješnog pokušaja odsukavanja jahte brodicama, odlučeno je odsukavanje pokušati tijekom današnjeg dana dolaskom plime.

Jahtom je prilikom nasukavanja upravljao slovački državljanin K.B. Onečišćenja morskog okoliša nema i nitko nije ozlijeđen, pojasnili su iz ministarstva.

Od polja do polica u 24 sata
Domaći proizvodi koji u najkraćem roku dolaze na police dućana kako bi mi imali svježe voće i povrće