Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 189
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bez ozlijeđenih

Četiri Čeha nasukala se jahtom u zadarskom arhipelagu

jahta
arhiva VL
Autori: SaD/VLM, tli/VLM
29.07.2012.
u 13:15

Protiv vlasnika će biti podnesen prekršajni nalog i naplaćena novčana kazna zbog nepažnje, odnosno plovidbe nedozvoljenim prolazom.

8- metarska motorna jahta oznake 141BG nasukala se sa četiri češka državljana danas oko 16.30 sati na južnoj strani otočića Galešnjak kod Lanterne. Incident je prošao bez ozlijeđenih, a nije bilo niti prodora mora u plovilo, priopćeno je iz Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture.

Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru po dojavi je na mjesto nasukanja uputila plovilo LK Zadar koje se trenutno nalazi na poziciji.

Jahta koja pripada čarter tvrtki Grginić jahte u potpunosti je nasukana na pličinu, a na otočić Galešnjak stigao je i njen vlasnik iz Zagreba. On će tijekom sutrašnjeg dana organizirati odsukanje. Sukladno Pomorskom zakoniku, protiv vlasnika će biti podnesen prekršajni nalog i naplaćena novčana kazna zbog nepažnje, odnosno plovidbe nedozvoljenim prolazom.

Strani turisti nasukali se jahtom i kod Biograda na moru

Motorna 14 metarska jahta koja se jučer oko 18 sati sa 6 stranih državljana nasukala na rt Oštarije kod Biograda na moru, odsukana je danas oko 14 sati i dotegljena u Zadar, javili su iz ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture.

Jahta,  na kojoj je izvješena zastava SAD-a,  u trenutku nezgode prevozila je 3 slovačka i 3 nizozemska državljanina, koje je spasila posada brodice Lučke ispostave Biograd.

Nakon bezuspješnog pokušaja odsukavanja jahte brodicama, odlučeno je odsukavanje pokušati tijekom današnjeg dana dolaskom plime.

Jahtom je prilikom nasukavanja upravljao slovački državljanin K.B. Onečišćenja morskog okoliša nema i nitko nije ozlijeđen, pojasnili su iz ministarstva.

Komentara 8

MA
marinkomarinko
08:35 31.07.2012.

nije žvaka za seljaka

KO
kolarjeva3
13:59 29.07.2012.

Šteta što nisu bili Slovenci !!

Avatar Meggi
Meggi
13:58 29.07.2012.

Zašto me to ne čudi?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije