Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 94
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ruski veleposlanik

Čepurin: Srbija se pokazala kao pravi prijatelj Rusije

Tomislav Nikolić
DPA/PIXSELL
30.06.2014.
u 14:57

Dodao je kako nije točan termin za aktualnu srpsku vlast "skretanje Srbije prema Bruxellesu" jer "Srbija već drugo desetljeće, bez obzira na smjene rukovodstva, kao svoj vanjskopolitički prioritet ističe ulazak u EU."

Ruski veleposlanik u Beogradu, Aleksandar Čepurin izjavio je kako ulazak Srbije u EU neće utjecati na prijateljske odnose s Rusijom i "Beograd ne vidi proturječnosti između svog stremljenja prema Europskoj uniji i želje da razvija tradicionalne prijateljske odnose s Rusijom".

- Istovremeno Beograd ističe i želju, a sada je ističe još više, da održava i razvija dobre veze sa svojim povijesnim prijateljem, bratskom Rusijom. Za razliku od niza svojih susjeda u regiji Srbija je jasno rekla da neće uvoditi nikakve sankcije protiv Rusije. To su rekli vođe Srbije, predsjednik Tomislav Nikolić i premijer Aleksandar Vučić. Srbija se u teškom času pokazala kao pravi prijatelj Rusije. Ona pri tome odbija raditi protiv svojih gospodarskih interesa - rekao je ruski veleposlanik Čepurin ruskoj novinskoj agenciju koju prenose mediji u Srbiji.

Dodao je kako nije točan termin za aktualnu srpsku vlast "skretanje Srbije prema Bruxellesu" jer "Srbija već drugo desetljeće, bez obzira na smjene rukovodstva, kao svoj vanjskopolitički prioritet ističe ulazak u EU."

>>Slučaj Cefta: Zašto sa Srbijom odsad trebamo razgovarati preko Bruxellesa

Komentara 5

DU
Deleted user
20:13 02.07.2014.

Ruska agresija na slobodnu i neovisnu Ukrajinu ,govori sve o karakteru današnje "putinove rusije",kao što činjenica da su nikolić,vučić i dačić u "slobinom stožeru" direktno sudjelovali u agresiji na Hrvatsku, govori sve o karakteru današnje srbije...

MX
Mister X
22:34 30.06.2014.

Srbija je jasno rekla da neće uvoditi nikakve sankcije protiv Rusije. To su rekli vođe Srbije, predsjednik Tomislav Nikolić i premijer Aleksandar Vučić.. To se zove sloboda donekle dok jedna demokratska međunarodno priznata slobodna RH . nesmije ni pomisliti takoo samostalno se vladati. Naravno mora vidjeti što če reči narediti nam netko tko za bolje kako smijemo da se odnosimo prema Rusima !

MI
Milivoje
19:39 30.06.2014.

mislim da srbija i rusija ,bugarska i grcija, sa rumunijom to ce biti savez sa kinom i indijom---dok ce sdruge strane biti zapad i muslimani sirom svijeta,dakle savez zapada i muslimana

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije