Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
donesene nakon analiza

Čačić: 'Nije vrijeme za popuštanje mjera, izdržimo još malo'

Radimir Čačić
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/4
08.01.2021.
u 17:27

Podsjetio je da je Varaždinska županija dva tjedna bila najgora regija u Europi po broju novih slučajeva zaraze koronavirusa u tjedan dana na 100.000 stanovnika

Šef Reformista i varaždinski župan Radimir Čačić smatra da još nije vrijeme za popuštanje mjera.

- U Općoj bolnici Varaždin smo s 278 bolesnika na kisiku došli na njih 168. Sad Covid-bolesnike zadržavamo u rubnim bolnica kako bismo rasteretili centralnu bolnicu u Varaždinu. Izdržimo još malo. Tijekom veljače ćemo putem cijepljenja zaštititi najosjetljiviji dio populacije u Varaždinskoj županiji i Hrvatskoj, tako da smo sigurni da imamo svjetlo na kraju tunela – rekao je Čačić.

Podsjetio je da se Varaždinska županija spletom neželjenih okolnosti našla pod lupom hrvatske, čak i europske javnosti nakon što je dva tjedna bila najgora regija u Europi po broju novih slučajeva zaraze koronavirusa u tjedan dana na 100.000 stanovnika.

VIDEO Stožer: Mjere se produljuju do 31. siječnja.

- Ovog trenutka možemo doista s ponosom, ali i sa srećom reći da smo odgovorili na taj ogroman izazov. Naš Stožer je djelovao zajedno sa svim institucijama, snažno i kvalitetno. U jednom trenutku je preuzeo o odgovornost koju nitko drugi u Hrvatskoj tada nije želio preuzeti. Mogli smo zabiti glavu u pijesak i čekati da netko drugi donese odluke. Odredili smo ključni set mjera koji se primarno temeljio na zatvaranju ugostiteljstva, a za ovu županiju i za zemlju u cjelini je dobro što je naš smjer prihvatila cijela Hrvatska te ga do danas slijedi. Mjere nismo određivali slučajno i napamet, nego nakon ozbiljnih analiza i konzultacija, s uvidom u europske, pa i svjetske odluke koje su do tada bile donošene. Ponosni smo što smo cijeloj zemlji pokazali smjer, drago nam je da je to prepoznato i prihvaćeno – istaknuo je Čačić.

Komentara 6

OB
Oblivion
17:49 08.01.2021.

Ovaj tip je ko laksativ

IG
igor61
17:57 08.01.2021.

Dao bi ja tebi, kao i cijeloj vladi 4000 kn, pa mogu mjere i godinu dana.

ST
stefj
17:58 08.01.2021.

Eh, to je onaj koji je mahao papirima s brojkama i grafovima da je bio u pravu kada je tražio jače mjere, a ti isti papiri pokazuju da su brojke počele padati prije samih mjera...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije