Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predsjednik Reformista

Čačić : Ja sam bio branitelj, ja ih na sjeveru nisam vidio. Kakvi HOS-ovci!?

Radimir Čačić
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
07.08.2020.
u 14:22

Za Plenkovićevu vladu rekao je da su se programski dogovorili, da su u Vladi spremni biti i da je korektno imati isti odnos prema svim partnerima

Predsjednik Reformista Radimir Čačić rekao je za N1 da nema smisla "danas biti zarobljenik pojedinaca s tako bolesnim temeljima". Za Plenkovićevu vladu rekao je da su se programski dogovorili, da su u Vladi spremni biti i da je korektno imati isti odnos prema svim partnerima.

Zastupnik Reformista u Saboru međunacionalne odnose u Hrvatskoj posljednjih 15 godina opisao je kao "katastrofalni povratak s Karamarkom u duboku crnu prošlost" i nešto treptaja ranije u vrijeme mandata premijerke Jadranke Kosor i premijera Zorana Milanovića i Ive Sanadera.

"Ovo što radi Plenković, na puno je kvalitetnijem tlu. Ima kvalitetnu podršku Milanovića, a Pupovac je oduvijek razumio o čemu je riječ, ali nije imao sugovornika", kazao je Čačić.

Njemu smeta izraz "suživot sa Srbima".

"Kakve ima veze 'suživot' sa Srbima!? Pa, oni su građani ove zemlje", istaknuo je da je riječ zapravo o "životu".

Konačno se osvrnuo i na HOS, ulogu u ratu i ulogu u miru.

"Ja sam, eto, bio branitelj, ja ih na sjeveru nisam vidio. Kakvi HOS-ovci!? Jedva da smo znali da postoje. Bili su hrabri, mnogi nisu bili ideološki zadojeni, mnogi nisu imali pojma što je ideologija", rekao je, ali je i naglasio da danas "to treba sankcionirati i jednom zauvijek presjeći":

"Danas biti zarobljenik takvih skupina, takvih frustriranih pojedinaca, koji stoje na bolesnim temeljima, to nema smisla."

Ključne riječi

Komentara 93

Avatar crikva
crikva
14:38 07.08.2020.

HOSovci su bili na bojistima,a nisu ratovali po kletima po Zagorju ili gazili ljude po Madjarskoj. Zato ih i nisi mogao vidjeti.

Avatar Uskok
Uskok
14:36 07.08.2020.

Hvala svim pripadnicima HV-a, HVO-a i HOS-a koji su branili i oslobodili Hrvatsku. Svi su jednako vrijedni. Svi koji su se borili za našu slobodu s puškom u ruci. Sram vas može biti što ovako omalovažavate hrvatske branitelje.

Avatar kenj@c
kenj@c
14:28 07.08.2020.

Nisu ni oni tebe vidili

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije