Naslovnica Vijesti Hrvatska

Budući timaritelji idu na obuku u Austriju

Bilo je problema s pribavljanjem dozvola za uvoz deva iz Danske, no sad je sve riješeno. Deve će biti smještene blizu Starog grada
15. lipnja 2016. u 10:45 1 komentara 255 prikaza
deva
Foto: Ivica Galović/PIXSELL

Deve u Đurđevac, u jedinu hrvatsku pustinju, ipak neće stići do Picokijade, koja se održava idući vikend. Dolazak za hrvatske prilike egzotičnih papkara odgođen je za kolovoz. U međuvremenu, priprema se prostor za njihov boravak u “gradu Picoka”, a uskoro će se na obuku poslati i budući timaritelji.

– Dvojica članova našeg konjičkog kluba uskoro putuju u Austriju, na jednu tamošnju farmu na kojoj ima i deva. Radeći na farmi, usput će učiti kako se vodi briga o devama – kazao je jučer gradonačelnik Željko Lacković.

deva stari običaj Borbe deva kao događaj godine 16.05.2016., Cakovec - Classic Cirkus Berlin u grad doveo deve koje odusevljavaju gradjane.  Photo: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL Cirkus u gradu Spor u Čakovcu: je li deva domaća životinja?

Od njega doznajemo i da je bilo problema s pribavljanjem dozvola za uvoz deva iz Danske, iz jedinog europskog uzgajališta, u Hrvatsku. Uprava za veterinarstvo najprije je odbila izdati dozvolu, jer je deve tretirala kao cirkuske životinje, no nakon objašnjenja iz gradske uprave kako će ih zapravo tretirati kao životinje za uzgoj, dozvola je pristigla.

– Deve će biti smještene u nastambi nedaleko od Staroga grada – kazao je Lacković. U planu je nabaviti tri ili četiri životinje, kojima se cijena kreće oko 3000 eura po grlu, a još otprilike toliko stoji i prijevoz.     

Deceuninck grupa
PROIZVODNJA I EKOLOGIJA
Mogu li uspješno poslovanje na globalnom tržištu i zaštita okoliša ići ruku pod ruku? Jer kako stvari stoje, uskoro će morati
  • Avatar HrvatZG
    HrvatZG:

    hohohoho.... A odakle dolaze predavači ? iz Saudiske arbije ? Oni najbolje znaju sa ženama i devama