Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Deve u Đurđevac stižu u kolovozu

Budući timaritelji idu na obuku u Austriju

deva
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
15.06.2016.
u 10:45

Bilo je problema s pribavljanjem dozvola za uvoz deva iz Danske, no sad je sve riješeno. Deve će biti smještene blizu Starog grada

Deve u Đurđevac, u jedinu hrvatsku pustinju, ipak neće stići do Picokijade, koja se održava idući vikend. Dolazak za hrvatske prilike egzotičnih papkara odgođen je za kolovoz. U međuvremenu, priprema se prostor za njihov boravak u “gradu Picoka”, a uskoro će se na obuku poslati i budući timaritelji.

– Dvojica članova našeg konjičkog kluba uskoro putuju u Austriju, na jednu tamošnju farmu na kojoj ima i deva. Radeći na farmi, usput će učiti kako se vodi briga o devama – kazao je jučer gradonačelnik Željko Lacković.

Od njega doznajemo i da je bilo problema s pribavljanjem dozvola za uvoz deva iz Danske, iz jedinog europskog uzgajališta, u Hrvatsku. Uprava za veterinarstvo najprije je odbila izdati dozvolu, jer je deve tretirala kao cirkuske životinje, no nakon objašnjenja iz gradske uprave kako će ih zapravo tretirati kao životinje za uzgoj, dozvola je pristigla.

– Deve će biti smještene u nastambi nedaleko od Staroga grada – kazao je Lacković. U planu je nabaviti tri ili četiri životinje, kojima se cijena kreće oko 3000 eura po grlu, a još otprilike toliko stoji i prijevoz.     

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Navrdeda
Navrdeda
12:27 15.06.2016.

hohohoho.... A odakle dolaze predavači ? iz Saudiske arbije ? Oni najbolje znaju sa ženama i devama

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije