Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
božićno pismo

"Budimo duhovno i materijalno solidarni s najpotrebitijima"

vjeronauk,krunice
Marko Jurinec/PIXSELL
30.12.2012.
u 17:29

Biskup obiteljima izražava svoje poštovanje zbog vjere, žrtvovanja, nade i primjera koji pružaju djeci i mladima

Svaka obitelj u Požeškoj biskupiji prigodom blagoslova domova prima listić „Mir kući ovoj“ u kojem je tiskano i božićno Pismo biskupa Antuna Škvorčevića obiteljima. U pismu biskup obiteljima izražava svoje poštovanje zbog vjere koju svjedoče u svakodnevnome životu, zbog žrtvovanja za vjernost braku i obitelji, zbog nade s kojom prihvaćaju poteškoće, zbog primjera koji pružaju djeci i mladima u nastojanju oko njihova odgoja u duhu evanđeoskih vrijednosti.

- Zaustavimo se pred betlehemskom obitelji Isusa, Josipa i Marije u siromašnoj štalici, pogledajmo je vjerničkim pogledom, iznova si posvijestimo veličinu kršćanskoga braka i obitelji kao zajednice koju je Bog smislio u svojoj ljubavi, a Krist uzdigao na dostojanstvo sakramenta – ističe biskup.

Dodaje da mu je poznato s kojim se sve poteškoćama susreću obitelji u današnjemu vremenu: zbog nezaposlenosti i njome povezane nemogućnosti ostvarivanja dostojanstvenoga života, zbog malih mirovina te bolesti, osamljenosti i siromaštva starijih osoba, zbog bešćutnosti društva prema siromašnima, zbog društvenoga pomanjkanja osjećaja za prave vrijednosti u procesu odgoja i obrazovanja mladih.

- Sve nas to potiče da s još većom zauzetošću nastojimo živjeti zajedništvo vjere u svojim župama, da jedni prema drugima njegujemo evanđeoski odnos razumijevanja, blizine i ljubavi, napose prema najpotrebnijima. Solidarnost u duhovnim i materijalnim nevoljama znak je prepoznavanja Isusovih učenika – kaže biskup koji zahvaljuje svima koji ne čekaju da drugi započnu činiti dobro, nego prednjače svojim primjerom.

Komentara 1

IO
Iohannes
20:23 30.12.2012.

kudcesname, ne možeš shvatiti ovu poruku jer ne shvaćaš da bit Crkve nije u bavljenju siromašnima. Ona nije osnovana kao organizacija za socijalne programe. Nešto drugo je njezina misija.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije