Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRAVI MOTIV - NEKRETNINE?

Brodarski institut '91. je branio Hrvatsku, bio je ponos i svjetska sila, a onda su ga uništili. Zašto?

27.01.2022.
u 22:45

Brodarski institut danas je mogao biti ustanova u kojoj bi vrhunski obrazovani stručnjaci pomoću najmodernije tehnologije pomagali razvoju hrvatskog gospodarstva, ne samo brodogradnje. Mogao je biti intelektualni "backup" poduzetnicima. U rujnu 1991. godine jedinice kriznog stožera Novog Zagreba preuzele su Institut i stavile ga na raspolaganje Vladi Republike Hrvatske. Država je postala vlasnik Brodarskog. Kao institucija od posebnoga interesa Institut je upisan u Registar znanstvenoistraživačkih organizacija u znanstvenom području strojarstva i brodogradnje. U vrijeme Domovinskog rata sudjelovao je u jačanju borbene spremnosti Hrvatske vojske, a sad je državna firma u likvidaciji.

Komentara 6

IM
Immanuell
04:17 28.01.2022.

Zanimljivo je kako je gotovo sve lijepo uspijevalo u komunističkom totalitarnom mraku,.......

Avatar BitceSveOK
BitceSveOK
12:32 28.01.2022.

Brodarski institut, Imunološki zavod, desetine tvornica koje su mogle primjerenim ulaganjem i dalje biti na korist društvu otišlo u propast. Ali ne i u zaborav. Jednom će se valjda polagati računi.

MA
Marina58
19:34 28.01.2022.

Znadete li na kakavom kompleksu zemljista je brodarski institut? Pa Miki bi izgradio Dubai tamo, a ne Manhatten. Samo sto je to drzavno pa ce netko iz vrha vlasti omastiti brk.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?