Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Libija

Borci Libijskog nacionalnog vijeća osvojili Gadafijevo uporište Sebu

libija
AFP/PIXSELL
21.09.2011.
u 14:01

Snažne borbe i dalje se vode oko dva Gadafiju najodanija grada Bani Walida i Sirte.

Snage odane Moamaru al-Gadafiju izgubile su u srijedu još jedno uporište, strateški važan grad Sebu koji je posljednji veći grad prije pustinje, piše BBC.

Borci Libijskog nacionalnog vijeća (NTC) nakon žestokih borbi s Gadafijevim pristašama zauzeli su gotovo cijeli grad koji se nalazi oko 750 kilometara južno od Tripolija. Prema riječima glasnogovornika vojnih snaga Vijeća Ahmeda Banija, još je jedan manji dio grada pod kontrolom snaga odanih Gadafiju, no i on će prema Banijevim riječima uskoro pasti.

Izvješća s terena govore da je Seba, inače grad na putu prema pustinji koja je služila kao izlaz za bijeg nekim članovima Gadafijeve obitelji, bila snažno Gadafijevo uporište.

Snažne borbe i dalje se vode oko dva Gadafiju najodanija grada Bani Walida i Sirte.

Komentara 8

BU
bubica5
18:36 21.09.2011.

zasto brises to istina proveri vest.

BU
bubica5
18:36 21.09.2011.

zar se pocelo skrivati istina o borbama u Libiji.

UN
unbekant
17:55 21.09.2011.

to bih se i nama desilo` 91-92,da su NATO-terororisti napadali svakodnevno 500-1000 puta dnevno,regularnu armiju drzave Hrvatske i tako pomagali srbe,i srpske paravojne formacije mi bih sigurno izgubili taj domovinski rat,kao sto sada gubi Libijska medjunarodno priznata vlada i Gadafi,alii mi nejmamo naftu,a sve ostalo je trlababalandajeprodjedan.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije