Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROZIVAJU BARIŠIĆA

Glavašević za mikrofon zalijepio šalabahter za plagiranje: 'Kopi, pejst, nazovi prijatelja Milijuna...'

Bojan Glavašević zalijepio je šalabahter za plagiranje na svoj mikrofon
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/8
Autori: Vecernji.hr, Hina
09.02.2017.
u 10:26

Martina Horvat iz GOOD inicijative izjavila je novinarima kako je vlast HDZ-a i Mosta u predizbornoj kampanji građanima obećala vjerodostojnost, "a dobili smo situaciju da je osoba koja je višestruko neetički postupala sada na tako značajnom mjestu kao što je ministar obrazovanja"

Predstavnici više udruga okupljenih u GOOD inicijativu u četvrtak su pred Saborom, uoči rasprave o oporbenom zahtjevu za iskazivanje nepovjerenja ministru znanosti i obrazovanja Pavi Barišiću zbog optužbi za plagiranje, zastupnicima dijelili letke, tzv. šalabahtere u kojima pozivaju na Barišićevu smjenu te ga prozivaju za neetičnost.

Šalabahter je na Twitteru podijelio SDP, a zastupnik te stranke Bojan Glavašević u Saboru ga je zalijepio za svoj mikrofon.

Martina Horvat iz GOOD inicijative izjavila je novinarima kako je vlast HDZ-a i Mosta u predizbornoj kampanji građanima obećala vjerodostojnost, "a dobili smo situaciju da je osoba koja je višestruko neetički postupala sada na tako značajnom mjestu kao što je ministar obrazovanja". Dodala je kako Barišić i na nižoj dužnosti u ministarstvu "nije pokazao da adekvatno obnaša dužnost", ali je nagrađen ministarskim mjestom.

"Ovakve situacije su nam, naravno, neprihvatljive", poručila je Horvat i napomenula kako su građani izlazili i na ulice kako bi pokazali koliko im je važna obrazovna politika.

 

Napomenula je kako su i sve političke stranke u kampanji isticale važnost obrazovanja, "ali sada smo dobili omalovažavanje etičkih prekršaja koji se događaju i degradaciju, te sramotno ponašanje spram cijelog obrazovnog sustava". 

Horvat je rekla kako udruge "šalabahterima" poručuju vlasti i saborskim zastupnicima da ovakvim stanjem šalju lošu poruku, posebno mladima, "da se ne treba poštovati znanost, već 'copy paste' metoda", da se ne gledaju zasluge već klijentelistički i drugi interesi.

Osudila je način na koji premijer Andrej Plenković brani ministra Barišića, jer je "omalovažio cijelu situaciju s višestrukim etičkim prekršajima", što šalje negativnu poruku javnosti.

Na letcima koje su dijelili zastupnicima piše da je to "šalabahter za uspješno plagiranje u deset koraka" po kojem samo treba dovoljno 'googlati' i prekopirati rad da bi se postalo "plagijator i premijerov ministar".

>> Grbin oštro po ministru: Barišić je plagijator i stavio je svoj privatni interes ispred javnog

Komentara 34

JO
JOKS
10:54 09.02.2017.

Ako želiš saznati tko je kakav čovijek, daj mu malo da dođe na vlast pa ćeš vidjeti tko je kakav. Ovaj mali je sramotni dokaz te tvrdnje

Avatar dpejakovic
dpejakovic
11:02 09.02.2017.

Mali je odgajan u Prijedoru, gradu koji etnički očiščen ubijanjem!

DU
Deleted user
11:05 09.02.2017.

Ako je tko čvesto odlučio biti bolestan na mozak, onda su svi doktori nenoćni.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije