Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BIVŠI MINISTAR

'Koja sam ja budala bio, mogao sam malo švercati i danas postati branitelj'

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
01.10.2018.
u 23:40

- Postoji li ijedna zemlja na svijetu koja donosi zakon i dopušta da se 23 godine nakon rata može ostvariti status ratnog veterana?, pita se Ante Kotromanović

Na Općinskom sudu u Zagrebu sučelilili su se Milan Kujundžić i Andrija Hebrang. Aktualni ministar zdravstva tužio je za klevetu bivšeg ministra oko sudjelovanja u Domovinskom ratu.

Njihov sukob u sudnici ražestio je jednog drugog bivšeg ministra - Antu Kotromanovića, aktivnog sudionika Domovinskog rata i ministra obrane u Vladi Zorana Milanovića. 

Prenosimo njegovu objavu na Facebooku

"Dvojica liječnika u sudnici... Jedan bivši ministar zdravlja, drugi sadašnji ministar zdravlja, gledaju se i cerekaju jedan drugome, oba članovi HDZ-a. Jedan je optužio drugog da je lažni branitelj. Čin koji zorno pokazuje kakvo smo mi sjebano društvo i država. Da je netko istinski veteran otišao bi u MORH i izvadio potvrdu u kojoj je to ratnoj postrojbi ratovao. Da li postoji ijedna zemlja na svijetu u kojoj su veterani rata postali ljudi koji nikada nisu obukli uniformu, a u našem slučaju HV osim u Hrvatskoj? Da li postoji ijedna zemlja na svijetu koja donosi zakon i dopušta da se 23 godine nakon rata može ostvariti status ratnog veterana? Gomila probisvjeta, jebivjetara postali su i postat će branitelji iako nikada nisu boravili na terenu, a niti su bili u ekoj borbenoj postrojbi. Jad i bijeda, frustracija... banda jedna, piše Kotromanović. 

'Za šugavu vojničku plaću morali smo ubiti ili biti ubijeni'

Koliko ga je cijeli slučaj pogodio svjedoči i nastavak objave:

"Da bi 1991., 1992. dobili šugavu vojničku plaću od 3 ili 4 tisuće dinara morali smo barem pola mjeseca provesti u tzv SAO Krajini i da ubiti ili biti ubijeni izvodeći akcije, kao i mnogi istinski ratnici od Vukovara do Dubrovnika. Koja sam ja budala bio? Mogao sam malo švercati, malo dezertirati, a onda naći dva svjedoka i lijepo danas postati branitelj. E sada se pitam di su moje kolege šefovi udruga i generali koji ni riječi nisu rekle nikada javno i osudili ovu sramotu sa registrom branitelja i novoj mogućnosti da se može postati branitelj, a vole si reći da nas oni zastupaju i brane interese branitelja? Tiha misa. Mene brate više ne zastupajte i ne govorite u moje ime. U ovoj državi treba sve rasturiti i početi graditi od početka.", zaključio je Kotromanović.

 

 

 

Komentara 104

MA
mar06mir
00:00 02.10.2018.

I tako govori bivsi ministar!? Pravo kazes. Koja smo mi to zemlja kad takovi buzdovani poput tebe mogu do ministarske pozicije.

OP
opalagala
07:01 02.10.2018.

Na stranu prepucavanja stranačkih gerilaca na internetu... Kakav borbeni sektor Kotromanoviću? Pa većina branitelja nije bila u borbi. A i borbeni sektor je relativan pojam. Jedan se dio tog sektora šetao po neaktivnim bojišnicama, po gradovima, a jedan dio je bio jedva na dometu topništva, ako i to. Na dometu zrakoplovstva, to svakako. Oni jadnici s prve crte su najmalobrojniji. Tu su i oni koji su probijali tu istu crtu. Oni su izjednačeni s ostalim "borbenim sektorom".

DU
Deleted user
00:27 02.10.2018.

Tkalački radnik kao Ministar obrane ili mobilizirani švercer kao ministar branitelja kojega tuži zapovjednik(Mažar) za lažni ratni put???? ma kakva Amerika.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije