Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'ZNAČAJAN DOKUMENT'

Zajednica žena HDZ-a podržala ratifikaciju Istanbulske konvencije

Nada Murganić
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/7
14.03.2018.
u 20:06

Ministrica Murganić je također podsjetila da je HDZ i u nazivu Ministarstva kojemu je ona na čelu, stavila obitelj.

Nada Murganić, predsjednica Zajednice žena HDZ-a "Katarina Zrinski" i ministrica demografije, obitelji, mladih i socijalne politike izjavila je u srijedu da je to stranačko tijelo podržalo ratifikaciju Istanbulske konvencije ocijenivši kako je ona "zakonodavni okvir u kojem se jača zaštita žena od nasilja u obitelji i vrlo vrijedan dokument".

 Murganić je nakon večerašnje sjednice Zajednice žena HDZ-a "Katarina Zrinski" najavila kako će se Istanbulska konvencija na Vladi naći u roku dva tjedna. U izjavi novinarima pojasnila je da Konvencija sutra još neće biti na dnevnom redu Vladine sjednice.

 Ocijenila je kako nije samo naša država ta koja ima problem s nasiljem već da ga imaju i druge države, dodavši kako  su zato i nastali takvi dokumenti.

 "Smatramo da je Konvencija značajan dokument jer daje čvršći zakonodavni okvir", istaknula je Murganić.

 Podsjetila je kako je upravo HDZ i ranije, kada je bio na vlasti, donosio dokumente u kojem se izrazilo opredjeljenje protiv obiteljskog nasilja i diskriminacije.

 Ministrica Murganić je također podsjetila da je HDZ i u nazivu Ministarstva kojemu je ona na čelu, stavila obitelj. A obitelj u kojem ima nemira, svađe i nasilja sigurno nije zdrava obitelj, na kojoj možemo temeljiti društvo ili odgajati djecu, naglasila je.

 Potrebno je jače se odrediti o kažnjavanju nasilnika kroz zakone, rekla je. Ocijenila je kako je ovaj dokument vrijednost više, kazavši da ga "upravo mi, kao žene, trebamo bez rezerve podržati".

 Ministrica Murganić izvijestila je također da na večerašnjem sastanku nije bilo disonantnih tonova u vezi s podrškom  potvrđivanju  Istanbulske konvencije. 

 Upitana o različitim mišljenjima nekih koalicijskih partnera o toj Konvenciji istaknula je da smo demokratsko društvo. Dodala je kako vjeruje da je svatko zaista pročitao taj dokument a kako ga je doživio to se sada komunicira, a komunikacija u javnom prostoru je dobra.

Komentara 57

Avatar rubinet
rubinet
20:19 14.03.2018.

kad bi makar tako ubrzano i odlučno radili na smanjenju birokracije,stranim ulaganjima,eliminaciji korupcije,učinkovitijem sudstvu,pravu bolesnih i osoba s posebnim potrebama,zaštiti djece...

ST
stefj
20:18 14.03.2018.

U stavu mirno bez pogovora poslušale su Plenkovića i niti jedna nije niti zucnula... Sve za EK funkciju...

MA
MarkoKosmicki
20:39 14.03.2018.

sto ste sad otkrili toplu vodu,svicarska sedam stoljeca samostalna i nije prihvatila,rusija slovacka,ali nasi politicari zele tako da ugode i da se uvuku,narod se pita,obitelj je osnova i bit svega zele razbiti obitelj,neznam ali to su demonske sile,zalosno isprali su mozak,oprosti im Boze neznaju sto cine

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije