Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BERLIN:

Sirijac osumnjičen za pripremu terorističkog napada ubio se u zatvoru

isil
Foto: Reuters/PIXSELL
12.10.2016.
u 23:23

"22-togodišnji Sirijac pronađen je obješen u svojoj ćeliji u zatvoru u Leipzigu"

Sirijac Džabar el Bakir kojeg se sumnjičilo za pripremanje terorističkog napada u Njemačkoj, počinio je u srijedu uvečer samoubojstvo u istražnom zatvoru u Leipzigu, javljaju njemački mediji.

"22-togodišnji Sirijac pronađen je obješen u svojoj ćeliji u zatvoru u Leipzigu", javio je dnevnik Bild, pozivajući se na izvore u ministarstvu unutarnjih poslova savezne pokrajine Saske a vijest su kasnije potvrdile i informativno-novinske agencije.

Džabar el Bakir je uhićen u ponedjeljak rano ujutro u jednom stanu u Leipzigu nakon što je u subotu pobjegao policiji u obližnjem Chemnizu.

Njemačke vlasti su preko stranih obavještajnih službi došle do saznanja o Sirijcu koji je 2015. kao izbjeglica doputovao u Njemačku. Prema posljednjim saznanjima Ureda za zaštitu ustavnog poretka el Bakir je već ovog tjedna namjeravao izvršiti samoubilački napad u jednoj od dvije berlinske zračne luke.

U srijedu poslijepodne pojavile su se informacije kako el Bakir okrivljuje trojicu sunarodnjaka, koji su ga u nedjelju navečer svezali u jednom stanu i potom obavijestili policiju, da su bili upućeni u njegove terorističke planove.

El Bakir je, kako navode istražitelji, bio u kontaktu s tzv. Islamskom državom a prema nekim saznanjima je u nekoliko navrata nakon dolaska u Njemačku, ne dulja razdoblja boravio u Turskoj. Sumnja se da je tamo od pripadnika IS-a dobio novac i upute za izvršavanje bombaškog napada.

>> Nitko ga ne želi braniti: Odvjetnici odustali od obrane pariškog napadača

Ključne riječi

Komentara 12

FO
fobos
07:08 13.10.2016.

Da se bar svi muslici objese ili se napravi rezervat negdje u pustinji gdje bi svi muslimani ovog svijeta obitavali i usranom Alahu se klanjali. Onaj koji izadje, trenutno ga ubiti i mrtvog vratiti nazad za primjer drugima.

DU
Deleted user
06:37 13.10.2016.

Kakav je to zatvor kad se ima za šta objesiti?

ZE
zeljkovameli
07:32 13.10.2016.

Sve te muslimanske zlotvore sahranit sa uginulim svinjama, ne ubijat zivotinje radi tih zlotvora.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije