Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
objavili i video

BBC pisao o vrtačama u Mečenčanima: 'Pobuđuju značajnu zabrinutost'

BBC pisao o vrtačama u Mečenčanima
Foto: Screenshot/BBC
1/5
11.03.2021.
u 20:10

Njihovo pojavljivanje nije neobično, s obzirom na to da je regiju u prosincu pogodio potres magnitude 6,4, napisao je ugledni medij

Britanski BBC objavio je danas video koji prikazuje vrtače nastale u Mečenčanima, u Sisačko-moslavačkoj županiji. Navode kako pojavljivanje rupa nije neuobičajeno, s obzirom na potres, no ističu i kako je njihova količina ipak zabrinjava. 

"Ponikve se pojavljuju u selu Mečenčani, 40 kilometara udaljenom od glavnog grada Hrvatske. Njihovo pojavljivanje nije neobično, s obzirom na to da je regiju u prosincu pogodio potres magnitude 6,4. Međutim, stanovnici i geolozi primijetili su učestalost vrtača, što pobuđuje značajnu zabrinutost na području koje se još uvijek obnavlja nakon potresa", napisali su. 

Vrtače su u Mečenčanima i drugim mjestima u Sisačko-moslavačkoj županiji zabilježene nakon razornog potresa u prosincu. Njihov je broj rastao iz dana u dan, a neke imaju promjer veći i od 20 metara

Rupe su se pojavljivale i neposredno uz stambene objekte što je predstavlja opasnost za lokalno stanovništvo. 

VIDEO Rupe u Mečenčanima iz dana u dan sve su veće, pojavljuju se i nove

Ključne riječi

Komentara 6

JB
josip.barisic512@gmail.com
06:26 12.03.2021.

Ne treba žuriti s obnovom dok se ne ispita teren. Upitna je i volja da će oštećeni nastaviti živjeti u tom pasivnom kraju. Možda treba razmišljati i o novčanom obeštećenju unesrećenih.

BI
billynik
22:06 11.03.2021.

Pa sto ako je o tome pisao BBC , piskarala kao i vi.

DU
Deleted user
18:12 12.03.2021.

mene zabrinjava što plenković ne obnavlja ,, što je dalje

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije