Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'POŠTEDITE NAS MEDIJSKOG LINČA'

Oglasila se obitelj Milana Bandića: Prodrli ste u privatnost pokojnika

Zagreb: Posljednji ispraćaj gradonačelnika Bandića
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/4
11.03.2021.
u 17:26

U priopćenju navode da su "uvredljive i klevetničke objave o pokojniku" nanijele veliku duševnu bol obitelji

Odvjetnica Ksenija Vržina u ime obitelji Milana Bandića uputila je priopćenje u kojem traži da ih se poštedi medijskog linča te navodi da su "uvredljive i klevetničke objave o pokojniku" nanijele veliku duševnu bol obitelji.

Izjavu prenosimo u cijelosti:

"Obraćam Vam se kao punomoćnik obitelji pokojnog gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića u vezi medijskih natpisa o okolnostima i smrti pokojnika te molim sveopću javnost da ih poštedi medijskog linča.

Neposredno nakon smrti pokojnog gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića razni mediji su počeli objavljivati i prenositi uvredljive i klevetničke navode o pokojniku zbog čega su prodrli u privatnost pokojnika, ali i u privatni život njegove obitelji. Naime, obitelj pokojnika je za vrijeme dok je pokojnik obnašao funkciju gradonačelnika Grada Zagreba izbjegavala javni život i medije, te to namjerava i u budućnosti. 

Uvredljivim i klevetničkim objavama o pokojniku mediji su prekršili pravila humanosti i pijeteta, povrijedili su pravo osobnosti, čast, ugled, dostojanstvo, privatnu i intimnu sferu pokojnika i njegove obitelji, čime su nanijeli veliku duševnu bol obitelji pokojnika. 

Svaka obitelj, pa tako i obitelj pokojnog Milana Bandića, ima se pravo dostojanstveno oprostiti od svog voljenog pokojnika, a što uvredljivi i klevetnički navodi u medijima ne dozvoljavaju. Ljudsko dostojanstvo i pravo na privatnost i privatni život su nepovredivi i zajamčeni Ustavom Republike Hrvatske i Poveljom Europske unije o temeljnim pravima, te stoga zahtijevam u ime obitelji Bandić da se navedena prava poštuju, jer će u protivnom obitelj Bandić sukladno pozitivnim propisima Republike Hrvatske biti primorana zatražiti zaštitu od nadležnih tijela."

>> VIDEO Mnogi su se oprostili od gradonačelnika: Bandić je posljednji put pozdravljen uz pjesmu Kiće Slabinca "Otišao je otac moj polako"

Ključne riječi

Komentara 179

Avatar pišući_šarlatani
pišući_šarlatani
18:14 11.03.2021.

Svim ovim velikanima koji su se posebno iskazali u paljenjima lomača mržnje spram mrtvog čovjeka od srca želim jednaki tretman društva kada teška sudbina dostigne nekoga od njihovih.

SP
speed208
04:52 12.03.2021.

tako i treba neka su vas tuzili ...vi ste za balasevica zatvorili komentare kad je umro a za bandica ostavali svaki clanak za komentiranje....bez imalo srama ...niti se smrt bilo cija treba komentirati i to vas moze biti sram radite namjerno sve u svrhu anketiranja i sirenja mrznje fuj

AN
Antonio1952
17:39 11.03.2021.

Pri mitivni ulicari moraju sebi dati oduska i privuc paznju svojim bljuvotinama bez obzira sto time nanose bol obitelji pokojnika.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije