Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
narušeni odnosi

Banožić se obrušio na Milanovića: Imao je priliku učiniti za vojsku sve, a nije ništa. Sada sve zna

Karlovac: Obilježen Dan Hrvatske kopnene vojske
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
1/5
28.05.2023.
u 12:21

Ministar Banožić upitan utječu li njihovi narušeni odnosi na stanje u društvu, Banožić je odgovorio kako "nije dobro da pojedina imena koja mu stoje na stolu predsjednik ne želi potpisati više od godinu dana".

Ministar obrane Mario Banožć izjavio je nakon polaganja vijenaca na Mirogoju u povodu Dana Hrvatske vojskeda kako je ruska agresija na Ukrajinu ponovno dovela do toga da se razmišlja o tome koliko je vojska snažna i jaka. "Iz toga razloga Vlada na čelu s Andrejom Plenkovićem ulaže u opremanje vojske u sve tri grane, ali i zbog zahvalnosti prema trudu koji vojnici iskazuju kroz redovan rad, kroz misije i operacije, kada su rame uz rame kao vojnici NATO-a i zemalja članice EU spremni iskazati sve sposobnosti", rekao je Banožić.

Podsjetio je kako hrvatski vojnici daju svoj doprinos i u ispunjavanju civilnih zadaća - od potresa i pandemije do požara i poplava.

Banožić se osvrnuo i na tvrdnje predsjednika Zorana Milanovića da HV-u nedostaje opreme i naoružanja te kazao da je Milanović "kao premijer imao je priliku učiniti za vojsku sve a nije učinio ništa, a danas kad nema tu priliku sve zna".

VEZANI ČLANCI:

Upitan utječu li njihovi narušeni odnosi na stanje u društvu, Banožić je odgovorio kako "nije dobro da pojedina imena koja mu stoje na stolu predsjednik ne želi potpisati više od godinu dana".

Komentara 22

BA
bacenheider
14:51 28.05.2023.

Po cemu ti donosis zakljucak da Banozic dr.sc.nije sposoban obnasat funkciju ministra obrane.Mozes ti sebi zamislit da je Milanovicu netko htio nametnut ministra obrane.Pogledaj zakon o obrani kojeg je donjela Milanoviceva Vlada i onda komentiraj.Malo pitaj aktivne vojnike koji su u vojsi bili kad je Milanovic bio predsjednik vlade sto im je sve skresao,a sad pametuje.

TO
tomozg24
11:28 29.05.2023.

Kad "stvaratelji Hrvatske" Bane, Bačo i Plenki odsluže vojni rok, a Hrvatina Bane je imao priliku baš u konačno Hrvatskoj vojsci, onda možemo dalje pričati. Hrvati možda nisu voljeli JNA, puno baš posebno puno zagrebačkih dečki na služenju po Kosovu i južnoj i istočnoj Srbiji je mentalno trajno oboljelo (o čemu postoje dokazi) ali da je nisu služili (a to život i je, raditi i oni što se mora) ne bi mi nikad imali ni ovakvu bijednu državicu za koju je plaćeno previše novca u inozemstvu, i previše mrtvih na terenu. Ali da se vratim na početak, neka odsluže vojni rok pa ćemo dalje. Ministar obrane države nastale u ratu dezerter (ma kako on to objasnio i rekao da ništa ranije nije bitno iako kad je Milanovićev mandat u pitanju ipak je)? Pih! Dođe serijski dezerter, pa imenuje za ministra obrane dezertera zaštitnika kriminalaca, pa taj dalje imenuje dalje dezertere na vojnu akademiju i zamaskira to istu potpisnu mapu imenovanjem nekih?!). Sjedni jedan, obojica!

JR
Jr48
14:55 28.05.2023.

Pa ovdje nije ništa slagao niti krivo rekao.Tako je bilo od rezanja plaća ukidanja prava na plaćen noćni rad blagdane subote smjene dežurstva ..Ma sve pa smanjenje dodataka na plaće i na kraju prehranu vojnika tako da si plaćao šnitu kruha uz klopu . A o nabavci naoružanja nije bilo govora. Totalna devastacija. Ali nije se ni ovaj ministar pretrgnuo da vrati oduzeta prava vojnicima zapravo je isto. Osim kupnje naoružanja standard vojnika je nikakav ali zato imaju problema sa privlačenjem mladih ljudi u sustav jer za 800 EUR mjesečno malo tko želi biti DVO.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije