Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
suđenje u aferi nadstrešnice

Bandić: Ne čitam ugovore. Da sam u uredu, nikada ne bih dobio izbore

Milan Bandić
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/4
20.02.2019.
u 11:09

Prema optužnici, Grad Zagreb oštećen je za 12 milijuna kuna u poslu izgradnje šest stotina nadstrešnica

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić danas je na zagrebačkom Županijskom sudu svjedočio je na suđenju u tzv. aferi Nadstrešnice. Prema optužnici, Grad Zagreb oštećen je za 12 milijuna kuna u poslu izgradnje šest stotina nadstrešnica.

Bandić je sebe proglasio tatom Grada Zagreba i šefom dobro uigranog orkestra, da bi potom rekao da ne čita ugovore koje potpisuje.

Imao je potrebu kazati da je on stalno na cesti, a ne u uredu, jer da je u uredu, nikada ne bi dobio izbore. Kada mu je predočena promemorija iz koje proizlazi da je tvrtka Gamont radila na projektu gradnje nadstrešnica 20 dana prije nego što je raspisan natječaj, a u zapisniku se navodi njegovo ime, pa proizlazi da je bio na tom sastanku, Bandić je ustvrdio da je moguće da nije bio na tom sastanku. Kasnije je odgovarajući na pitanja rekao da je moguće da je taj zapisnik umjetnički doživljaj.

Ponavljao je da ne čita ugovore koje potpisuje jer ih na dnevnoj bazi potpiše tisuću, a tvrdio je i da se ne raspituje za probleme jer ga to ne zanima.

Video: Bandić na bageru započeo radove na gradnji sljemenske žičare

Komentara 21

Avatar liquidsky
liquidsky
12:51 20.02.2019.

Slušajući Bandića i čitajući njegove izjave samo se građani s IQ manjim od 60 ne pitaju ima li taj čovjek pravo na poslovnu sposobnost. Osoba koja - kako sam kaže, ima mandat građana upravljati zagrebačkom imovinom i novcem pa time pravo i obvezu u ime Zagreba potpisivati poslovne dokumente - ne čita ugovore koje u ime grada i građana potpisuje, ne može imati takve ovlasti. Običan građanin koji svjesno potpiše neki ugovor, a on mu šteti, na sudu gubi spor. Bandić se čak i hvali da ih potpisuje ali ne čita. Hitno treba pokrenuti postupke za psihijatrijsko vještačenje Milana Bandića, oduzimanje njegove poslovne sposobnosti i uklanjanje sa svih dužnosti u kojima upravlja javnim dobrom. Ovo je vrhunac Bandićevog otkrivanja vlastitog karijerističkog karaktera u kojem kao nikada dosad priznaje koliko je svaki njegov potez podređen samo njemu i njegovu opstanku na vlasti. Sve ostalo je populistička demagoška magla za naivne i nepismene stanovnike ove jadne zemlje.

IG
Igi125
12:17 20.02.2019.

Ako gradonacelnik ne cita ugovore koje potpisuje a preko njih financijski obvezuje gradane onda vise nebi smio obnasati takvu duznost.

LO
Long
11:50 20.02.2019.

Nezna on nista. Posten ko bivsi mu odvjetnik Hanzekovic.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije