Naslovnica Vijesti Svijet

Arapski zaštitari napali izraelski štand u Berlinu, vikali 'Slobodna Palestina'

Berlin i Njemačka posljednjih godina bilježe porast napada na osobe židovskog porijekla ili na izraelske ustanove
09. ožujka 2018. u 16:39 21 komentara 991 prikaza
Ilustracija
Foto: Paul Zinken/DPA/PIXSELL

Na Međunarodnoj turističkoj burzi, najvećem turističkom sajmu na svijetu koji se upravo održava u Berlinu, došlo je do incidenta na izraelskom štandu kojeg su zaposjeli zaštitari jedne berlinske tvrtke uzvikujući parole poput „Slobodna Palestina“, javljaju u petak njemački mediji.

Izrael F-16 Incident Sirijci srušili izraelski F-16, a kurdski borci turski helikopter

„U četvrtak su trojica muškaraca arapskog porijekla i u odorama jedne berlinske zaštitarske tvrtke upali na štand Izraelskog turističkog saveza uzvikujući parole poput ‚Slobodna Palestina‘“, javlja berlinski dnevnik Tagesspiegel u svom internetskom izdanju, pozivajući se na izvore u upravi Velesajma Berlin u čijim se prostorima odvija ITB.

Nakon toga je na štand upala policija i izvela izgrednike. U međuvremenu su trojica muškaraca suspendirani u zaštitarskom poduzeću u kojem su bili angažirani, a policija je pokrenula istragu.

Tagesspiegel je već prije izvještavao o tomu kako pripadnici arapskih kriminalnih bandi, koje su već desetljećima aktivne u Berlinu, sve češće pokušavaju infiltrirati svoje pripadnike u zaštitarske tvrtke, a postoje i slučajevi ubacivanja ljudi u policijsku službu. Isto tako, kako se navodi, u zaštitarskim tvrtkama posao pronalaze i osobe koje su bliske berlinskim islamističkim krugovima.

Kako je nedavno priopćio Bundestag, Berlin i Njemačka posljednjih godina bilježe porast napada na osobe židovskog porijekla ili na izraelske ustanove, pri čemu su počinitelji, pored pripadnika ekstremno desne scene, sve češće građani arapskog porijekla

Ako nas pogodi treći svjetski rat, 10 najmoćnijih zemalja imat će ključnu ulogu: 

Ilustracija
1 / 12
Ako nas pogodi treći svjetski rat, 10 najmoćnijih zemalja imat će ključnu ulogu! Italija - 362 000 aktivnog osoblja, 586 tenkova i oko 750 zrakoplova Italiju stavlja u 10 najmoćnijih vojnih sila svijeta. 
Sirija Nakon pada F-16 Izraelski zračni udari na Siriju najjači od 1982. benjamin netanyahu Benjamin Netanyahu: 'Nanijeli smo težak udarac Iranu i Siriji, napadat ćemo i dalje!' Sirija UNUTARNJI I VANJSKI PROBLEMI Poraz ISIL-a nije donio kraj rata, već početak novih sukoba
smoker box
SAVRŠENA AROMA
Nedostaje vam onaj karakterističan miris dimljenja, a ne želite se odreći komfora plinskog roštilja?

A1 izdvaja za Vas

 • Avatar abcd
  abcd:

  Bliskoistocna posla.

 • Avatar superhik74
  superhik74:

  Sramotno je da izraelski aparthejd uopce ima stand u Berlinu ili bilo gdje u suvremenom svijetu, ali znajuci da je sve izvrnuto naglavacke te da je Njemacka pod stranom upravom, ne cudi me. Ponasanje cionistickog rezima prema domorodackom Palestinskom stanovnistvu ... prikaži još! ce i dalje biti uzrok svih tih ekscesa jer dok se god tolerira (i cak podrzava) genocide nad Palestincima sto se drugo moze ocekivati.

 • zhecko:

  Početak raspada sustava.