Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Incident

Arapski zaštitari napali izraelski štand u Berlinu, vikali 'Slobodna Palestina'

Ilustracija
Foto: Paul Zinken/DPA/PIXSELL
09.03.2018.
u 16:39

Berlin i Njemačka posljednjih godina bilježe porast napada na osobe židovskog porijekla ili na izraelske ustanove

Na Međunarodnoj turističkoj burzi, najvećem turističkom sajmu na svijetu koji se upravo održava u Berlinu, došlo je do incidenta na izraelskom štandu kojeg su zaposjeli zaštitari jedne berlinske tvrtke uzvikujući parole poput „Slobodna Palestina“, javljaju u petak njemački mediji.

„U četvrtak su trojica muškaraca arapskog porijekla i u odorama jedne berlinske zaštitarske tvrtke upali na štand Izraelskog turističkog saveza uzvikujući parole poput ‚Slobodna Palestina‘“, javlja berlinski dnevnik Tagesspiegel u svom internetskom izdanju, pozivajući se na izvore u upravi Velesajma Berlin u čijim se prostorima odvija ITB.

Nakon toga je na štand upala policija i izvela izgrednike. U međuvremenu su trojica muškaraca suspendirani u zaštitarskom poduzeću u kojem su bili angažirani, a policija je pokrenula istragu.

Tagesspiegel je već prije izvještavao o tomu kako pripadnici arapskih kriminalnih bandi, koje su već desetljećima aktivne u Berlinu, sve češće pokušavaju infiltrirati svoje pripadnike u zaštitarske tvrtke, a postoje i slučajevi ubacivanja ljudi u policijsku službu. Isto tako, kako se navodi, u zaštitarskim tvrtkama posao pronalaze i osobe koje su bliske berlinskim islamističkim krugovima.

Kako je nedavno priopćio Bundestag, Berlin i Njemačka posljednjih godina bilježe porast napada na osobe židovskog porijekla ili na izraelske ustanove, pri čemu su počinitelji, pored pripadnika ekstremno desne scene, sve češće građani arapskog porijekla

Ako nas pogodi treći svjetski rat, 10 najmoćnijih zemalja imat će ključnu ulogu: 

Ilustracija
1/12

Komentara 21

Avatar abcd
abcd
18:05 09.03.2018.

Bliskoistocna posla.

Avatar superhik74
superhik74
18:24 09.03.2018.

Sramotno je da izraelski aparthejd uopce ima stand u Berlinu ili bilo gdje u suvremenom svijetu, ali znajuci da je sve izvrnuto naglavacke te da je Njemacka pod stranom upravom, ne cudi me. Ponasanje cionistickog rezima prema domorodackom Palestinskom stanovnistvu ce i dalje biti uzrok svih tih ekscesa jer dok se god tolerira (i cak podrzava) genocide nad Palestincima sto se drugo moze ocekivati.

ST
Stipan
20:00 09.03.2018.

Slabo njemački mediji javljaju o tom incidentu inače bi se zaštitari koji su većinom iz islamskih država mogli naljutiti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije