Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Anton Kliman

'Turistički resort na Hvaru i naselje Livka na Šolti na popisu strateških investicija'

Anton Kliman
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
03.08.2016.
u 16:00

Projektom Livka predviđeno je da se na području te uvale na Šolti izgradi turističko naselje vrijedno 180 milijuna eura

Tehnički ministar turizma Anton Kliman izvijestio je da su projekti izgradnje turističkog resorta na Hvaru i naselja Livka na Šolti uvršteni na popis strateških investicija, ocijenivši da su to ogromni projekti koji će pridonijeti razvoju turizma u splitsko-dalmatinskoj županiji.

"Prošlog tjedna smo na Povjerenstvu za strateške investicije uvrstili na listu strateških investicija dva velika projekta, a to su Livka na Šolti i resort na Hvaru u Starom Gradu," izjavio je Kliman nakon sastanka sa županom splitsko-dalmatinskim Zlatkom Ževrnjom i suradnicima, na kojem se razgovaralo o  novim investicijama i budućem razvoju turizma na području te županije.

Po njegovim riječima, to su ogromni projekti koji će doprinijeti kvaliteti turističkih proizvoda u splitsko-dalmatinskoj županiji. Prema medijskim napisima, realizacija ta dva projekta na Hvaru i Šolti mogla bi stajati oko 280 milijuna eura.

Projektom Livka predviđeno je da se na području te uvale na Šolti izgradi turističko naselje vrijedno 180 milijuna eura, u kojem bi se, između ostalog, nalazili i ribarsko naselje s vilama i bungalovima te hotel s pet zvjezdica, marina sa 160 vezova kao i plažni objekti. Projekt turistički resort na Hvaru investicija je vrijedna oko 100 milijuna eura, kojom bi se izgradilo luksuzno turističko odmaralište u uvali pokraj Starog Grada. U tom bi odmaralištu između ostalog trebao biti izgrađen hotel s pet zvjezdica te oko 60 vila.

>> Kliman: Ovo je najbolja turistička sezona od osnutka hrvatske države

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije