Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vlasnički udio

Aleksandar Vučić: Vodimo istragu o slučaju Zagrebačke banke

vucic
Patrik Macek/PIXSELL
27.09.2013.
u 14:51

Tanjug podsjeća da posljednjih dana srpski mediji nagađaju kako se može dogoditi da Srbija ostane bez vlasničkog udjela od najmanje dvije milijarde eura u Zagrebačkoj banci

Prvi dopredsjednik srbijanske vlade Aleksandar Vučić izjavio je danas, govoreći o istragama u vezi nekih sumnjivih privatizacija srpskih tvrtki, da se vodi istraga o slučaju Zagrebačke banke i da će javnost biti obaviještena o  rezultatima.

Tanjug podsjeća da posljednjih dana srpski mediji nagađaju kako se može dogoditi da Srbija ostane bez vlasničkog udjela od najmanje dvije milijarde eura u Zagrebačkoj banci, a ministar građevine Velimir Ilić izjavio je prije da je Srbija "svojom krivnjom ostala uskraćena za oko dvije milijarde eura, koliko su vrijedile njene dionice u trenutku privatizacije Zagrebačke banke 29. prosinca 1989.", a u dokumentu u koji je Tanjug imao uvid navodi se da se Srbija dopisom javnog pravobraniteljstva Općem građanskom sudu u Zagrebu 2008. "praktički odrekla prava na dionice u toj banci".

Javno pravobraniteljstvo Srbije u međuvremenu je opovrglo te navode i tvrdi da rješenje pravobraniteljstva, kojim se Srbija odriče dionica, ne postoji, kako nikada nije ni doneseno, a ministar Ilić dokumente je pogrešno protumačio, dok srpski ekonomski stručnjaci tvrde kako "kapital od dvije milijarde eura trenutačno nema ni jedna banka u Srbiji."

>> Vučić rekao kako nema govora o autonomiji Vojvodine

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije