Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
otežana potraga

Alarmiran HGSS zbog nestanka djevojčice: Igrala se na mobitelu i otišla u 'potragu za blagom'

Preko dvjesto članova HGSS-a već peti dan traga za Poljakom koji je nestao na Biokovu
Foto: Milan Sabic/PIXSELL
1/4
24.05.2021.
u 07:57

Na teren je odmah izašlo 14 spašavatelja s pet vozila kako bi se pokrili svi mogući pravci kretanja i da bi se u što kraćem vremenu pretražilo šire područje. Na svu sreću, u večernjim satima pronađena je djevojčica nekoliko kilometara od kuće, neozlijeđena, kažu HGSS-ovci.

Iz HGSS-ove stanice Gospić izvijestili su o događaju koji se zbio u petak u poslijepodnevnim satima. Naime, gospićki spašavatelji primili su poziv od osobe s područja Pazarišta koja je prijavila nestanak djevojčice.

Kako kažu iz HGSS-a, djevojčica je igrala igru preko mobilne aplikacije i u jutarnjim satima udaljila se iz mjesta boravišta u potrazi za „skrivenim blagom“ na određenim lokacijama. Tragajući za blagom, našla se na terenu bez mobilnog signala, a potom je izgubila mobitel.

Djevojčicu nije bilo moguće locirati putem mobilnog uređaja, nije bilo poznato u kojem smjeru je krenula pa je potraga bila otežana i zahtijevala je brzu reakciju. Na teren je odmah izašlo 14 spašavatelja s pet vozila kako bi se pokrili svi mogući pravci kretanja i da bi se u što kraćem vremenu pretražilo šire područje. Na svu sreću, u večernjim satima pronađena je nekoliko kilometara od kuće, neozlijeđena.

"Iako je djevojčica putem aplikacije igrala rekreacijsku igru koja podrazumijeva aktivnost na otvorenom i u prirodi, što apsolutno podržavamo, vidimo da se i u ovakvim aktivnostima kriju opasnosti", poručuju iz HGSS-a.

Spašavanje na Velebitu

Već idući dan, u 17.30 gospićki spašavatelji primili su poziv grupe planinara koji su se kretali južnim Velebitom, točnije Medačkom stazom prema Strugama i Vaganskom vrhu. Prilikom silaska, kod Medačkih vrata jedan od planinara osjetio je jaku vrtoglavicu i slabost, počeo je povraćati. Nije se mogao dalje kretati. U ovoj akciji olakotna okolnost bila je što su spašavatelji bili u telefonskom kontaktu s planinarima i znali njihovu točnu lokaciju. Deset spašavatelja odmah je krenulo u akciju spašavanja kako bi što prije osobu spustili u podnožje. Iako je nakon nekog vremena planinar nastavio hodati dalje jer se osjećao malo bolje, uskoro mu se stanje opet pogoršalo i više nije mogao nastaviti. Nakon pregleda i stabilizacije bolesnika spašavatelji su ga u nosilima transportirali do podnožja. Stanje mu je do kraja transporta bilo stabilno. Unesrećenom i kolegama planinarima sugerirano je da obavezno odu na pregled u Opću bolnicu u Gospić, što su i učinili. Kad su se spašavatelji vratili u bazu, zaključeno je da su ovaj vikend pronašli „blago“ – za HGSS-a je blago svaki spašeni ljudski život.

Ključne riječi

Komentara 9

VI
vidum
08:43 24.05.2021.

Ne znamo ništa o dobi djevojčice. Znamo samo to da se pod tim pojmom podrazumjevaju osobe ženskog spola od rođenja do 19. godine života.

Avatar Marko
Marko
09:54 24.05.2021.

Roditelji nemaju ništa s tim....

LJ
Ljubomir
08:19 24.05.2021.

Stvarno ste divni ljudi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije