Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ig nobel

Ako se nagnemo ulijevo, Eiffellov je toranj manji

Eiffelov toranj, znanstvenici
Reuters/Pixsell
22.09.2012.
u 08:00

Nagradu za mir dobila je ruska kompanija koja je smislila kako staro sovjetsko oružje pretvoriti u nove dijamante

Prije dodjele pravih Nobelovih nagrada, znanstvena zajednica dodjeljuje IG Nobelova nagrada, kojoj je cilj promovirati neobična i nesvakidašnja znanstvena istraživanja koja nemaju šanse da konkuriraju za pravu Nobelovu nagradu. Petorica pravih nobelovaca bili su prezenteri na dodjeli IG Nobela za psihologiju na ceremoniji koja je održana na glasovitom američkom sveučilištu Harvard. Dobila ga je studija kojoj je naslov “Kada se nagnemo na lijevo, Eiffelov toranj izgleda manji”.

Nagradu za mir dobila je ruska kompanija koja je smislila kako staro sovjetsko oružje pretvoriti u nove dijamante, a nagrada za fiziku pripala je znanstveniku koji je proračunao koje sile djeluju u konjskom repu vezanom na ljudskoj glavi. Nagradu za postignuća u anatomiji dobio je Nizozemac koji je dokazao da čimpanza može prepoznati druge pripadnike svoje vrste po slikama stražnjice.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije