Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
potjera

Timovi neznanaca kući odnijeli 2,8 milijuna kuna

kviz
Foto: HTV
1/3
09.11.2014.
u 14:00

Sva tri lovca, Morana Zibar, Mirko Miočić i Dean Kotiga, podjednako su uspješna (razlike su unutar jedan posto) i pobijedila su u 67 posto emisija.

Kviz "Potjera" na HTV-u emitira se tek drugu sezonu, ali već se može pohvaliti impresivnim statističkim podacima i brojkama.

Istražili smo koji je ukupan iznos koji su natjecatelji dosad odnijeli kući, koliki je najveći osvojeni iznos u jednoj emisiji, koliki je najveći pojedinačni osvojeni iznos, koji je lovac dosad najuspješniji...

Četvrtina igrača pobijedila lovca

Sva tri lovca, Morana Zibar, Mirko Miočić i Dean Kotiga, podjednako su uspješna (razlike su unutar jedan posto) i pobijedila su u 67 posto emisija. Od 364 natjecatelja, koja su do danas sudjelovala u Potjeri, njih 87 u 30 emisija pobijedilo je lovca i ukupno osvojilo nešto više od 2,8 milijuna kuna.

Najveći je osvojen iznos u jednoj emisiji 240.555 kuna. Osvojilo ga je četvero igrača u 38. emisiji, koji su svi prošli ploču potjere, dakle svaki igrač dobio je 60.138,75 kuna, a lovac je bio Dean Kotiga. Treba napomenuti i da nije svejedno protiv koliko igrača lovac igra. Svaki natjecatelj koji se plasira u završnu potjeru ima osiguran korak prednosti pred lovcem pa su tako u toj 38. emisiji natjecatelji na početku završne potjere imali četiri koraka prednosti pred lovcem.

Usto su odgovorili na 15 pitanja pa ih je lovac lovio u 19 koraka i – zamalo su bili uhvaćeni. No to i jest bit Potjere – mogu li četiri potpuna neznanca u kratku roku (upoznaju se samo dva sata prije snimanja) ostvariti takvo zajedništvo i slogu da uspiju pobjeći lovcu ujedinivši sve svoje potencijale baš u te dvije minute završne potjere.

Dakle, nisu bitni iznosi ni statistika da bi se nadmašilo lovca nego suradnja među natjecateljima i njihov osjećaj za timsko djelovanje.

Najviši pojedinačni iznos po natjecatelju osvojen u jednoj emisiji bio je u 40. emisiji u kojoj je dvoje igrača podijelilo 175.000 kuna, dakle svaki je dobio 87.500 kuna. Lovci natjecatelje vide tek na samom snimanju, ali prije snimanja donekle ih upoznaju jer dobiju podatke o njima, među kojima i one o obrazovanju i interesima te rezultatu koji su ostvarili na kvalifikacijskom online testu.

U zadnjoj sekundi stigla igrače

– Podaci koje dobijemo o natjecateljima i stvarnost koju uvidimo u igri vrlo često nemaju veze jedno s drugim, ali podaci dobro dođu da si posložimo u glavi što nas otprilike očekuje – ističe lovkinja Morana Zibar, a za svoj najuspješniji nastup dosad navodi onaj u emisiji emitiranoj ovog ponedjeljka.

– U finalnoj potjeri u doslovno zadnjoj sekundi stigla sam četvero natjecatelja iako su me dvaput vratili natrag. Bio je to dobar osjećaj, bilo je napeto i uzbudljivo do samoga kraja – kaže Morana koja radi kao prevoditeljica engleskog jezika.

Foto: HTV

Za Potjeru se priprema čitajući atlas svijeta ili dječju enciklopediju.

– Omladinske i dječje enciklopedije najbolje su štivo jer su jednostavno napisane, a i većina pitanja u kvizu vezana je za ono što smo učili u osnovnoj i srednjoj školi – ističe. Kako kviz sada ide četiri puta tjedno, za razliku od prve sezone kad je išao dvaput, i snimanja su učestalija. Dnevno se snimaju po dvije emisije, ali ne s istim lovcem jer bi to, ističe Morana, bilo prenaporno. Svaki lovac u prosjeku snima dvaput tjedno.

>> Deanu Kotigi strast su putovanja, a slaba točka – sport

Komentara 11

DU
Deleted user
15:24 09.11.2014.

Rijetko ga gledam zbog drugih obveza koje imam, ali uživam svaki put kad izgubi bahati i bezobrazni Dean Kotiga. Bio bi dobar osjećaj pobijediti ga u igri jedan na jedan.

AN
Android
16:17 09.11.2014.

Kome Tarik nije dosadio?

SI
simeeee
13:33 10.11.2014.

Jedno vrijeme sam intezivno pratia kviz, i moj dojam je da je to sve polunamjesteno. Primjera radi, kad igraci u finalnoj potjeri imaju dobar skor, tarik lovcu cita pitanja puno brze nego ih je citao igracima...također, kad je gusto u finalnoj potjeri lovcu se sigurno pustaju pitanja koje on unaprijed zna i tako da ovi sa lakoćom bez razmišljanja u seriji ispaljivaju odgovore....uglavnom svi troje vrhunski znalci, s tim da su mirko i dean za jedno koplje iznad morane

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije