Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Tech/Sci SMART - Pogled u tehnološku sadašnjost i budućnost

Vodeći svjetski program kibernetičke sigurnosti na hrvatskom fakultetu

Najveće sveučilište u Hrvatskoj ugradilo je službeni edukacijski program (ISC)² u studij kibernetičke sigurnosti na Fakultetu organizacije informatike u Varaždinu
15. veljače 2021. u 09:40 0 komentara 717 prikaza
Nina Begićević Ređep
Foto: FOI
Pogledajte galeriju 1/3

Najveće svjetsko neprofitno udruženje certificiranih stručnjaka za kibernetičku sigurnost (ISC)² ostvarilo je suradnju sa Fakultetom organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu u Hrvatskoj kako bi se kroz (ISC)² Međunarodni akademski program (IAP) izgradio sveobuhvatniji FOIev studijski kurikulum za kibernetičku sigurnost. 

Najveće sveučilište u Hrvatskoj ugradilo je službeni edukacijski program (ISC)² u studij kibernetičke sigurnosti na Fakultetu organizacije informatike u Varaždinu, osiguravajući time za svoje studente temeljito upoznavanje s ključnim domenama međunarodno priznate CISSP stručne certifikacije (Certified Information Systems Security Professional).
Kroz IAP, (ISC)² surađuje s akademskim i visokoškolskim institucijama širom svijeta, podržavajući kurikulum i razvoj stručnih tečajeva iz kibernetičke sigurnosti, kao i nastavne aktivnosti za kibernetičku, informacijsku, infrastrukturnu i softversku sigurnost.

IAP je razvijen kako bi studente i nastavno osoblje opremio najnovijim vještinama i razumijevanjem kibernetičke sigurnosti.

Nina Begičević Ređep NINA BEGIČEVIĆ REĐEP Naši studenti bit će spremni za najodgovornije poslove u području sigurnosti informacijskih sustava

Program omogućuje pristup profesionalnom znanju koje održava (ISC)² certificirano profesionalno članstvo. Fakultet organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu pružit će studentima akreditirane obrazovne tečajeve pod vodstvom ovlaštenih instruktora, a koji obuhvaćaju relevantne domene CISSP-a, svjetski poznatog certifikata za kibernetičku sigurnost.
„Sektoru kibernetičke sigurnosti potrebno je više ljudi i više mjesta na kojima mogu razviti vještine potrebne da postanu profesionalci. S globalnom nedostatkom više od 3,1 milijuna stručnjaka, od čega samo u EMEA regiji više od 168 000 stručnjaka, njegovanje akademskog interesa i edukacija više pojedinaca u cilju razvoja stručne karijere u tom sektoru, pitanje je od iznimne ekonomske i operativne važnosti “, rekla je Deshini Newman, direktorica  (ISC)² za EMEA regiju i dodala - Bliska suradnja sa Fakultetom organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu prilika je za nas da oblikujemo smjer i standard obrazovanja o kibernetičkoj sigurnosti u formativnoj fazi, osiguravajući da je to primjereno potrebama društva i u skladu s najvišim standardima.

Zagreb: Biljana Cerin, stručnjakinja za IT sigurnost i upravljanje rizicima Biljana Cerin Sigurnost modernog svijeta direktno ovisi o kibernetičkoj sigurnosti svake pojedine organizacije

- Prilikom stvaranja novih studijskih programa, FOI je prepoznao da poslodavci traže kvalitetno osoblje stoga usko surađuje s predstavnicima industrije. Uvidjevši potrebu za obrazovanjem i tehničkim certificiranjem u kibernetičkoj sigurnosti, modernizirali smo naš specijalistički poslijediplomski studij za upravljanje sigurnošću i revizijom informacijskih sustava. Poboljšali smo svoj program uključivanjem obrazovnih cjelina koje se poklapaju s domenama pokrivenim CISSP-om, vodećim svjetskim stručnim certifikatom iz područja kibernetičke sigurnosti - rekla je profesorica Nina Begičević Ređep, dekanica Fakulteta organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu te dodala - Stručnjaci za informacijsku sigurnost najpoželjniji su stručnjaci u bilo kojoj tvrtki i moraju imati sveobuhvatno znanje o IT-u, kao i specijalizirane vještine u području informacijske sigurnosti. Želimo osposobiti naše studente za preuzimanje najodgovornijih uloga u upravljanju kibernetičkom sigurnošću.

Više informacija o studiju pogledajte ovdje 

KATAR 2022 - Slavlje reprezentativaca nakon uvjerljive pobjede nad Kanadom rezultatom 4:1
KOMENTAR UTAKMICE
Zlatko Dalić je održao slatku lekciju engleskom prostaku i njegovoj jezičini
Priceless.com
ODRŽIVA BUDUĆNOST
Influenceri se pridružili globalnom eko trendu: Mali koraci za velike promjene
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.