Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Tech/Sci Tehnologija

O HT mreži i dalje će brinuti Ericsson Nikola Tesla Servisi za 1,6 milijardi kuna

Ugovor vrijedi do kraja 2023. godine, a vrijednost okvirnog ugovora iznosi više od 1,6 milijardi kuna te tvrtka Ericsson Nikola Tesla Servisi ima ekskluzivitet za aktivnosti iz domene ugovora.
31. kolovoza 2020. u 15:59 1 komentara 973 prikaza
Potpisivanje ugovora - Boris Drilo i Kostas Nebis (HT)
Foto: HT
Pogledajte galeriju 1/2

Hrvatski Telekom je s tvrtkom Ericsson Nikola Tesla Servisi d.o.o. potpisao produženje Ugovora o pružanju usluga na području izgradnje i održavanja fiksne i mobilne telekomunikacijske infrastrukture, nadzora telekomunikacijske mreže te terenskog održavanje aktivne pristupne mreže i pasivne mreže, izvjestili su iz HT-a. Ovime je nastavljena uspješna dugogodišnja suradnja između Hrvatskog Telekoma, vodećega telekomunikacijskog operatora u Hrvatskoj i Ericsson Nikola Tesla Grupe, tehnološkog lidera i pridružene članice korporacije Ericsson, započeta na ovom području 2014. godine. 

Ugovor vrijedi do kraja 2023. godine, a vrijednost okvirnog ugovora iznosi više od 1,6 milijardi kuna te tvrtka Ericsson Nikola Tesla Servisi ima ekskluzivitet za aktivnosti iz domene ugovora.

5G HT I ENT Potpisan prvi ugovor za gradnju 5G mreže u Hrvatskoj

„Hrvatski Telekom nastavlja sa snažnim investicijskim ciklusom u fiksnu i mobilnu mrežu, a produljenjem Ugovora s Ericsson Nikola Tesla Grupom nastavljamo kvalitetnu partnersku suradnju, ali što je još važnije osiguravamo i resurse za operativnu provedbu i realizaciju novih investicija što je ključno u trenutnoj gospodarskoj situaciji i čime doprinosimo zaposlenosti.“, izjavio je, između ostalog Kostas Nebis, predsjednik uprave Hrvatskog Telekoma.

„Nastavak suradnje dokaz je kvalitetnog timskog rada sa stručnjacima HT-a te truda i kompetencija naših zaposlenika u pružanju upravljanih usluga kroz cijelo razdoblje, a posebice u izazovnom razdoblju obilježenom potresom i koronavirusom. Od Ericsson Nikola Tesla Servisa, naše kompanije kćeri, očekujem da Hrvatskom Telekomu i nadalje odgovorno pružaju kvalitetnu uslugu u čemu će, kao i dosad, imati punu podršku cijele Ericsson Nikola Tesla Grupe“, istaknula je Gordana Kovačević, predsjednica Ericssona Nikole Tesle.

 

Josip Stanišić
KRENULO GA
Odbio je Hrvatsku i pozive iz Lijepe Naše, a sada je u Njemačkoj doživio veliku čast
Financijska pismenost
NOVA PARADIGMA
Financijska pismenost sve prepoznatija kao ključna životna vještina današnjice
  • znam:

    Skupština Grada Zagreba raspravljat će 10.09. o zabrani testiranja 5G mreže u Zagrebu prije izrade Studije o utjecaju na zdravlje i okoliš i zabrani nadogradnje baznih stanica postavljenih protivno prostorno planskoj dokumentaciji. Kako bi pružili podršku prijedlogu i zastupnicima koji ... prikaži još! se zalažu za rješavanje problema baznih stanica i odgodu uvođenja 5G dok se znanstveno ne dokaže da se radi o za zdravlje sigurnoj tehnologiji, HUZEZ je pokrenuo on-line peticiju. Molim Vas potpišite je.