Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
napad na grad alep

Kreće ofenziva sirijske vojske, Iranaca, Rusa i Hezbolaha protiv ISIL-a

sirijske snage
Foto: Reuters/PIXSELL
14.10.2015.
u 12:49

Alep je nekad bio veliko trgovačko središte, danas je razoren, a mjesecima u tom gradu vlada status quo

Tisuće iranskih trupa stiglo je u Siriju kako bi se pridružilo režimskim vojnim snagama, Rusima  te Hezbolahu koji će se ujedinjeni boriti protiv militanata Islamske države u Alepu. 

Ova bi ofenziva, piše Reuters, a prenosi Telegraph, mogla dodatno razljutiti Tursku, koja je dosad aktivno pomagala razne militantne skupine koje pokušavaju Assada skinuti s vlasti. Ankara je dosta zabrinuta zbog ruskih vojnih udara, a isto se osjećaju i turski saveznici u NATO-u. Posebno nakon što su ruski borbeni avioni uletjeli u turski zračni prostor.

Alep je nekad bio veliko trgovačko središte, danas je razoren, a mjesecima u tom gradu vlada status quo. Istočne dijelove grade kontrolirali su Assadovi protivnici, većinom militanti povezani s Al-Qa'idom, dok su zapadni dio grada kontrolirali Assadovi ljudi. Na protivnike su često bacali bombe iz aviona, no unatoč sukobima, dvije su strane ostale oko istih crta razgraničenja.

>> Putin: Amerika i EU nemaju pojma što se to zapravo događa u Siriji

Komentara 21

DU
Deleted user
13:06 14.10.2015.

Napred našiiii! Ošini po bradatima! Dosta su zla napravili potpomognuti svojim sponzorima.

DU
Deleted user
13:07 14.10.2015.

Neka im je sa srečom, ovog novog fašizma treba se riješiti na bilo koji način

DM
dr_max
12:58 14.10.2015.

Stiglo vrijeme za tipične aktivnosti bradatih, traktorijada! Vlado udri i iskorjeni gamad!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije