Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
napadi u Kopenhagenu

Danska policija uhitila dvojac koji je pomagao napadaču

danska
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
16.02.2015.
u 09:53

Dvojica muškaraca terete se za pružanje pomoći napadaču koji je ubio dvije osobe i ranio tri policajca

Danska policija objavila je da je danas uhitila dvojicu muškaraca koju sumnjiči za pružanje ''savjetodavne i fizičke'' pomoći mladiću koji je tijekom vikenda izvršio dva teroristička napada u Kopenhagenu. U njima su, podsjeća Guardian, ubijene dvije osobe i ranjena tri policajca.

U razmaku od samo nekoliko sati proteklog vikenda izvršena su dva napada u Kopenhagenu. U kafiću u centru grada meta je bio švedski karikaturist Lars Vilks koji je 2007. nacrtao proroka Muhameda kao psa. Drugi napada izvršen je u blizini sinagoge, gdje je napadač i ubijen.

Njegov identitet još nije objavljen, a pretpostavlja se da je riječ o 22-godišnjem Omaru Abdelu Hamidu El-Hussainu koji je rođen i odrastao u Danskoj. Mladić je imao veliki kriminalni dosje zbog posjedovanja oružja i zbog nasilja. Bio je povezan sa kriminalnim skupinama i samo je prije dva tjedna izašao iz zatvora koji je služio zbog nasilja.

>>Danci su u krvi shvatili da se džihadisti ne mogu izliječiti

>>U napadu u Kopenhagenu poginuo muškarac, ranjeno troje policajaca

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije