Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nakon Islanda

Vrbanović: O Čačiću se ne raspravlja, pa ima novi ugovor

Ante Čačić
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/5
14.06.2017.
u 13:14

Nećemo nagađati što će biti ako ne odemo na SP, treneri ovise o rezultatu, kaže Vrbanović

U srijedu je bio Sveti Antun ili Sveti Ante, no naš “sveti” Ante, s prezimenom Čačić, osim što mu je imendan, nije baš imao razloga za slavlje. Nakon poraza naše nogometne reprezentacije na Islandu, teško da mu je bilo do nekog slavlja.

Još kad je pročitao da je dio naših nogometnih stručnjaka potvrdio svoje mišljenje da Čačić nije dorastao vođenju reprezentacije, da bi ga rado smijenili, sigurno mu se apetit nije otvorio. No, možda se ipak malo bolje osjećao kad je čuo da u Hrvatskom nogometnom savezu tako ne misle. Uostalom, nedavno su mu produljili ugovor.

- Da, Čačić je prije nekoliko mjeseci potpisao novi ugovor na još dvije godine. I mogu vam reći da u ovom trenutku nitko nije ni spomenuo njegovu poziciju. Znali ste nas kritizirati da smo dosad prebrzo i ishitreno reagirali i mijenjali izbornike, sada toga nema. Ne može jedan poraz to promijeniti. Produljili smo ugovor s Čačićem, bez obzira na rasplet kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo - kazao je izvršni predsjednik HNS-a Damir Vrbanović.

Nije valjda da će ostati izbornik čak i u slučaju da Hrvatska ne ode u Rusiju?

- O tom potom. Jasno je da trener uvijek ovisi o rezultatu, dakle odlučuje sam o svojoj sudbini, ali trenutačno tu temu nitko nije ni spomenuo.

I nema potrebe, pa čovjek je izgubio jednu utakmicu, i to nesretno, primili smo gol u 90. minuti ramenom, slučajno. Da je ostalo 0:0, kritike bi bile drukčije, govorilo bi se da nakon čvrste utakmice mirno jašemo prema Rusiji. Istina je da nismo igrali dobro, svjesni su toga i igrači. U zrakoplovu na povratku iz Islanda bili su tužni, pokunjeni, ali nije bilo neke drame - zaključio je Vrbanović.

Kako god bilo, nastavak kvalifikacija neće biti lagan, u rujnu nam dolazi Kosovo pa idemo u Tursku, u listopadu smo domaćini Finskoj, a u zadnjem kvalifikacijskom kolu igramo u Ukrajini. 

Komentara 19

LO
Long
14:21 14.06.2017.

Tko tu za koga igra? Jel mi placamo njega ili Vi ti Vrbanovicu? Nisi li ti onaj isti kojem se sudi za korupciju i kriminal u HNSu, skupa sa Mamicima?

BI
bitfojc
14:53 14.06.2017.

ovo je vrijeđanje zdravog razuma, svi treneri koji su dobili otkaz su imali ugovore, Vrbanoviću na čemu si ti?

DE
debelaberta11
14:59 14.06.2017.

a tko mu je dao novi ugovor? zbog čega? zbog pobjeda protiv Kosova ili Finske? pa sa svakim težim protivnikom se mučimo, tu se vidi kvaliteta trenera koju on nema, zato ćemo ispast sa SP ako se uopće kvalificiramo, jer u egal utakmicama trener je taj koji radi razliku (npr. Portugal nas je pobijedio zbog Santosa). ovaj klaun ne zna zamijeniti igrača? pa o čemu mi pričamo?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije