Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 182
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Milostiva Uefa

Vraćamo vam bodove, ni tako nećete u proljeće

Dinamo, Sivonjić
Pixsell
20.11.2009.
u 13:45

Na sjednici Uefine disciplinske komisije odlučeno je kako će Dinamu biti vraćena tri boda osvojena u Europskoj ligi, no još jednu utakmicu bez publike morat će odigrati.

U borbi dviju žalbi pobijedila je ona Dinamova. Naime, Uefina Komisija za žalbe prihvatila je Dinamovu žalbu i smanjila mu kaznu izrečenu zbog divljanja huligana u Temišvaru. Srećom za plave, nije prihvaćena žalba Uefina istražitelja koji je tvrdio da je kazna oduzimanja tri boda i igranja dvije utakmice bez gledatelja preblaga za maksimirski klub.

Tretman će ostati grozan

Argumenti koje je ponudio Dinamo prevagnuli su i vraćena su mu tri boda koja je i osvojio pobijedivši Timisoaru. Jednu utakmicu bez gledatelja Dinamo je odigrao, ostaje mu još jedna, ona u posljednjem kolu s Timisoarom u Maksimiru. K tome, blagajna plavih ostat će kraća za 75.000 eura.

Uefa je tako postala milostiva prema Dinamu, barem u ovom žalbenom postupku. Samo tretman Dinama u nastavku natjecanja ostat će strog, suci neće biti blagonakloni. Posljednji susret s Ajaxom pokazao je kakvo suđenje imaju Zagrepčani, suci su bili stravični prema njima u tom srazu. Pa je i trener Jurčić izjavio:

– Bilo bi korektnije da su nas izravno izbacili iz tog natjecanja nego da imamo onakav tretman tijekom cijele utakmice, a kojemu se priklonio čak i četvrti sudac – očajan je bio Jurčić “pravdom” suca Mikea Deana.

McDonald im već sudio

Zanimljivo, Dinamu će i utakmicu u Bruxellesu suditi Otočani, ovaj put škotska šestorka. Glavnog suca Douglasa McDonalda plavi će se sjetiti jer im je sudio susret u Maksimiru s HSV-om (0:2) u Uefinoj ligi prije dvije godine. Neće valjda biti kao Dean protiv Ajaxa, iako bojazan ostaje. Plavi ipak imaju šanse za prolazak, pa bi ih Uefa mogla malo smanjiti suđenjem kad im je već u žalbi išla na ruku. U stilu – bodove vam vraćamo, a skupinu ni s njima nećete proći.

Bez obzira na sve to, plavi ostaju pod povećalom zbog huligana. Svaki i najmanji sljedeći incident u iduće tri godine, prema odluci Uefine Komisije za žalbe, plave će izbaciti iz natjecanja. I Uefa će to napraviti bez imalo razmišljanja.

Ključne riječi

Komentara 24

VO
Vosteeh
16:54 20.11.2009.

Bravo webmasteri, lijep uradak... A i novinara i urednika bi po džepu opalio, sramote tvrtku svojim neznanjem i šlamperajem...

AR
armando;)
14:05 20.11.2009.

tooooooooooooo!!!!Naprijed plavi, pjesma se ori, bodri vas cijeli stadion, tisuće srca, sad za vas kuca, jer Dinamo je šampion! Ale ale, ale ale, ale ale!!!!!!!!!

Avatar skala
skala
09:57 24.11.2009.

??? je napisao/la: idioti.......................dynamo srpsko ime......................HAJDUK ŽIVI VJEČNO odgovor: bez obzira na naše kefanje mi smo i jedni i drugi hrvati u istom stroju, bili smo i bit ćemo, a ti si daleko od torcide

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije