Naslovnica Sport Ostali sportovi

Vlašić: Dovoljno sam odmarala krajem ljeta

Hrvatska sportašica godine i dvostruka svjetska prvakinja u skoku u vis, Blanka Vlašić, dala je kratki intervju za web-stranicu Međunarodne atletske federacije (IAAF).
12. siječnja 2010. u 11:37 0 komentara 2 prikaza
blanka vlašić
Foto: Igor Kralj/Pixsell

"Vremena za zabavu na kraju godine nije bilo za dvostruku svjetsku prvakinju Blanku Vlašić. Osim toga što je Božićno jutro provela u krugu obitelji, ostalo se svelo na uobičajen rad za 26-godišnju hrvatsku zvijezdu, ambasadoricu IAAF-ove Dijamantne lige", piše na web-stranicama IAAF-a.

- Meni je smiješno da svi to vrijeme nazivaju praznicima. Planiraju odmore, rezerviraju sobe na skijaškim odredištima ili vrijeme provode kod kuće s obitelji. I ja pokušavam uhvatiti taj blagdanski duh svake godine, iako znam da ću trenirati i na sam Božić.

- Ljudi me čudno gledaju kada im kažem da ne mogu dogovoriti novogodišnju proslavu. Nisu to pogledi mojih prijatelja, oni su se već navikli na činjenicu da odavno nemam slobodnih dana i da radim jače no ikada. Vjerojatno je moja pogreška to što želim skakati u dvoranskoj sezoni, no zbog toga ne žalim. Imala sam dovoljno vremena za odmor krajem ljeta, kada sam i dobrano napunila baterije uživajući u prekrasnom i dugom kasnom ljetu.

- Zbog svega toga vam ne mogu reći mnogo o svom Božiću. Ali, imam mnogo planova za slavlja nakon što završim karijeru. Ići ću na skijanja s cijelom obitelji ili iskusiti novogodišnju zabavu zabavu na nekom egzotičnom otoku na kojem ću se kupati tijekom zime u Europi.

- Trenutačno me sretnom čini tradiconalna izmjena poklona u kući roditelja na Božićno jutro. Cijeli sam prosinac razmišljala o savršenom daru za svakoga. Ostale mi stvari sada nisu važne. Za njih ću imati dovoljno vremena nakon što završim svoju misiju na atletskom polju - kazala je renkingom najbolja europska atletičarka i druga sportašica svijeta u izboru Međunarodnog udruženja sportskih novinara (AIPS).

Digitalna komora
Digitalna komora
Poduzetnici, odsad ključne informacije doznajte klikom miša

A1 izdvaja za Vas

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.