Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREUZEO KLUPU

'Varaždinski Xavi' uskače umjesto Kovačevića. Učio je od Ćire i Dalića

ARHIVA - Varaždin: Uzvratna utakmica polufinala Hrvatskog nogometnog kupa između Varteksa i Rijeke
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/3
03.12.2023.
u 12:23

Pod budnim okom Miroslava "Ćire" Blaževića postao je kapetan Varteksa, a tu je poziciju zadržao i za vrijeme Zlatka Dalića. Poznat po svojoj tehnici, igrao je u mnogim hrvatskim velikanima, ali i u inozemstvu

Mario Kovačević je svojim radom na klupi Varaždina postao pravi hit HNL-a, a priznanje su mu odali kako domaći, tako i protivnički navijači. Nedavno mu je dijagnosticiran rak, no unatoč tomu ostao je na klupi Varaždina još tri utakmice. U nedjelju je iz kluba stigla vijest o dogovornom odlasku Kovačevića kako bi se mogao koncentrirati na brigu o zdravlju, a uskoro mu slijedi i operacija.

Umjesto njega na klupi će biti dosadašnji sportski direktor kluba, Nikola Šafarić. Ovaj dobro poznati nogometni djelatnik karijeru je započeo u Veneri, u rodnom Lopatincu. Zatim je preko Čakovca kao stariji kadet došao u Varteksovu nogometnu školu. Nakon osvajanja kadetskog i juniorskog prvenstva, za seniore je debitirao u sezoni 1998/99.

GALERIJA Hajduk svladao Goricu (3:0) i upisao sedmu pobjedu u nizu

ARHIVA - Varaždin: Uzvratna utakmica polufinala Hrvatskog nogometnog kupa između Varteksa i Rijeke
1/8

U HNL-u je Šafarić odigrao 300 utakmica i postigao 65 golova. Prikupio je nastupa u Rijeci, Slaven Belupu i Interu, a igrao je i van Hrvatske, u Mađarsko i Sloveniji. Navijači su ga nazvali "varaždinski Xavi", a poznat je bio po svojoj sjajnoj tehnici.

VEZANI ČLANCI:

Uz to, imao je prilike surađivati sa dva najuspješnija hrvatska izbornika. U Varteksu su ga trenirali Ćiro Blažević i Zlatko Dalić. Pod Blaževićem je postao kapetan, a tu je poziciju zadržao i za vrijeme Zlatka Dalića. Poznato je kako se obojici divio zbog njihovog pristupa igračima i načinu rada.

Funkciju sportskog direktora Varaždina preuzeo je 2021. godine. Prije toga je bio trener pionira. Dok je klub igrao u drugoj ligi radio je kao pomoćni trener Miljenku Mumleku.

VIDEO Morbidan prizor! Amerikanci Modrića stavili u invalidska kolica

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije