Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MODRIĆ REKORDER

Barcelona jalovo napadala, ali Real je slavio zbog ubojitih kontranapada

Barcelona jalovo napadala, ali Real je slavio zbog ubojitih kontranapada
Foto: ALBERT GEA
24.10.2021. u 18:15

Prvi El Clasico bez Lionela Messija nakon 17 godina i prvi bez Sergija Ramosa nakon 15 godina pružio nam je najočekivaniji mogući rezultat. Naime, u 246 dosadašnjih izdanja najčešći rezultat je bio 2:1 (ili 1:2, kako god želite). Dogodilo se to 44. puta, a dogodilo se danas i 45. put kad je Real svladao Barcelonu u 247. najvećem španjolskom derbiju.

Barcelona je u utakmici bila momčad koja ima posjed, drži kontrolu i pokušava napadati, no igrači Ronalda Koemana nisu stvorili previše prilika, dok je Real bio momčad koja je svoje prilike na gostovanju čekala iz kontranapada i bili su opasniji u susretu te zasluženo pobijedili. 

Prvu veliku priliku nakon utakmici imao je Sergino Dest u 25. minuti, no s pet metara je stopostotnu šansu upropastio tako što je poslao loptu nebu pod oblake. Kazna je uslijedila sedam minuta kasnije kad je David Alaba uzeo loptu u svojem kaznenom prostoru, istrčao kontru dok su danas odlični Vinicius i Rodrygo kombinirali te primio loptu pred Barceloninim golom, opalio projektil iskosa iz daljine i zabio u malu mrežicu za 1:0. To je Alabi bio prvi pogodak za Real Madrid.

S tim rezultatom se otišlo na poluvrijeme, a u drugom je Barca bacila sve karte u napad. Međutim, i dalje nisu stvarali dovoljno opasne prilike i opet je Real bio opasniji iz kontranapada. To se obistinilo u četvrtoj minuti sudačke nadoknade kad je, ponovno nakon Barcine prilike, kontru povukao Asensio. Ter Stegen mu je obranio udarac, ali je Lucas Vazquez natrčao na odbijenu loptu, poentirao za 2:0 i riješio pitanje pobjednika.

Na kraju susreta Barcelona je uspjela zabiti preko Sergija Aguera na ubačaj Desta te smanjiti na 2:1. Alaba u prvom dijelu i Aguero u drugom su postali peti i šesti nogometaši s pogotkom na debitantskom El Clasicu u 21. stoljeću.

Luka Modrić počeo je utakmicu od prve minute za Real i tako postao najstariji nogometaš u ovom stoljeću koji je krenuo u prvih 11 u najvećem derbiju na svijetu (36 godina i 45 dana). Ujedno je ovo Luki jubilarni 400. nastup za madridski klub, a Luka je vrlo dobro odigrao cijeli susret.

Osim Modrića u rekordere se upisao i Barcelonin tinejdžer Gavi koji je sa 17 godina i 65 dana postao najmlađi starter El Clasica u 21. stoljeću te najmlađi starter još od 1941. godine.

Zanimljivo je i da je Carlo Ancelotti došao do svoje prve trenerske pobjede na Camp Nou u devet susreta. U dosadašnjih osam upisao je pet poraza i tri remija.


 

Komentara 2

Avatar Tombstone
Tombstone
19:18 24.10.2021.

I po cemu je ovo najveca utakmica (ili kak novinar po stpski veli derbi) na svijetu?

Avatar Tombstone
Tombstone
17:51 24.10.2021.

Gajba je bila unutar sesnaesterca. O kakvih 20 metara prica djendjo?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije