Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TAKO BLIZU...

Ništa od polufinala Eura: Španjolci nakon produžetaka slomili Hrvatsku!

Ništa od polufinala Eura: Španjolci nakon produžetaka slomili Hrvatsku!
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
31.05.2021. u 20:31

Hrvatska nogometna reprezentacija do 21 godine ipak nije uspjela do polufinala jer favorizirani Španjolci pokazali su se spretniji i pobijedili 2:1 nakon produžetaka. Sad ih čeka bolji iz susreta Portugala i Italije, još dvije moćne reprezentacije u ovom uzrastu. I ne samo njemu...

Igor Bišćan je očekivano postavio nešto defenzivniju postavu pa se u prvoj postavi našao Hrvoje Babec, a u napadu su bili Lovro Majer i Luka Ivanušec, zajedno s isturenim Petrom Musom. I takva taktika itekako je palila jer kroz prvih 45 minuta Španjolska nije imala rješenja.

No dalo se za naslutiti gdje bi mogla biti opasna - preko naše desne strane. Bryan Gil bio je konstantna napast, prolazio je po krilu i ubacivao u kazneni prostor. Kroz prvih 45 minuta to nije bilo problematično u nekoj većoj mjeri, ali drugo poluvrijeme...

Šteta je što Hrvatska u 23. minuti nije iskoristila protunapad, u kojem je Majer "izvrtio" Španjolce no Domagoj Bradarić odlučio se zaustaviti loptu pa opaliti s desetak metara. Bilo je to dovoljno da lopta završi u bloku.

Baš kao i Majerov udarac nakon sjajnog ubacivanja Bradarića u 36. minuti. No volej Dinamove zvijezde nije našao prostor do gola. S tim je završilo prvo poluvrijeme, ali i nadanja "malih vatrenih".

Jer, u drugi dio je Španjolska ušla nešto žešće i počela prijetiti. Posebno se to osjetilo kad su u 59. minuti ušli Javier Puado i Gonzalo Villar, kojem je inače mjesto u prvom sastavu. Samo sedam minuta kasnije Puado je uspio "pospremiti" jedan od brojnih ubačaja Gila i to je bilo 1:0. Konačni rezultat, činilo se...

Mogla je Španjolska u tim trenucima zabiti još koji gol, ali sve to nagoviještalo je ono što se i dogodilo u drugoj minuti sudačke nadoknade. Stipe Biuk, koji je zamijenio Majera u 78., ušao je u kazneni prostor, predriblao obrambene igrače i morali su ga zaustaviti prekršajem. Ivanušec nije propustio takvu priliku i zabija s bijele točke za produžetke!

31.05.2021., stadion Ljudski vrt, Maribor, Slovenija - UEFA Europsko U21 prvenstvo, cetvrtfinale, Spanjolska - Hrvatska. Yeremi Pino, Javier Puado Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
Javier Puado, strijelac oba gola za Španjolsku

U kojima je sve išlo relativno mirno do 109. minute i jedne duge loptu, koju je na otprilike 40 metara od gola primio Pueda i jurnuo prema Šemperu. Ubacio se ispred Vuškovića, kojeg je prevario i kod prvog gola, prevario je i Šempera, pa Gvardiola... te zabio svoj i drugi gol Španjolske. Dovoljan za veliku pobjedu.

Na kraju priče odlična predstava Hrvatske, ali nedovoljno dobra da bi se prošla Španjolska.

Komentara 36

CO
coky
19:52 31.05.2021.

Trebalo je Biuka i prije uvesti

MA
Marsi
17:57 31.05.2021.

'Ajdmo decki!!!

SV
svrake
19:24 31.05.2021.

obrana ne moze drzati sat vremena, u 50.min vec jedva hodaju, curi na sve strane

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije