Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DRAMA U ENGLESKOJ

Manchester City preokrenuo u 5 minuta i sa samo jednim bodom prednosti pred Liverpoolom postao prvak Engleske!

Manchester City preokrenuo u 5 minuta i sa samo jednim bodom prednosti pred Liverpoolom postao prvak Engleske!
Foto: Darren Staples
22.05.2022. u 17:20

U jednoj od najluđih završnica u povijesti prvog razreda engleskog nogometa, Manchester City je osvojio naslov prvaka Premier lige s 93 boda, jednim više od konkurenta Liverpoola, a osigurali su ga tako da su na svojem Etihadu do 76. minute gubili 2:0 protiv Aston Ville koju vodi Liverpoolova legenda Steven Gerrard, a zatim u pet minuta preokrenuli rezultat na 3:2 te tako došli do svojeg četvrtog naslova prvaka Engleske u posljednjih pet sezona.

O tome koliko je ova situacija rijetkost, najbolje govori podatak da je City posljednji put u prvenstvenoj utakmici dva gola deficita preokrenuo prije čak 17 godina, a tom preokretu su najviše pridonijele pravovremene taktičke i kadrovske izmjene Pepa Guardiole, koji je sada na brojci od 33 osvojena trofeja u trenerskoj karijeri, od kojih 11 s Man.Cityjem.

Završnica sezone možda nije bila dramatična kao one legendarne 2012. godine kad je City u posljednjem kolu golovima u prvoj i petoj minuti sudačke nadoknade pobijedio 3:2 i osigurao naslov prvaka ispred Manchester Uniteda, ali nije bila ni predaleko od toga.

Večer je počela fantastično za City jer je Liverpool gubio 1:0 protiv Wolverhamptona već od treće minute pogotkom Neta, no već do 37. minute energija kod građana je drastično pala budući da je u 24. minuti utakmice Liverpoola i Wolvesa Mane zabio za izjednačenje te da je u 37. minuti Aston Villa šokirala nadmoćni City pogotkom Casha nakon kontre.

U tom trenutku City je i dalje bio prvak zbog bolje gol-razlike, ali od neuspjeha dijelio ih je samo jedan pogodak Liverpoola u drugom susretu koji se igrao istovremeno.

U drugom poluvremenu situacija je na Etihadu izgledala još više zabrinjavajuće za građane jer je, ironično, bivša Liverpoolova zvijezda Phillippe Coutinho u 69. minuti zabia fantastičan pogodak za 2:0 vodstvo Aston Ville na Etihadu. Tada Pep Guardiola radi ključan potez utakmice kada umjesto Bernarda Silve uvodi Ilkaya Gundogana, a Nijemac je bio prevaga i donio svojoj momčadi naslov prvaka.

U pet minuta iz snova (od 76. do 81.) tri pogotka su ušla u mrežu Aston Ville, pogocima Gundogana, Rodrija pa opet Gundogana građani su došli u situaciju u kojoj neovisno o Liverpoolovom rezultatu osvajaju naslov, pa tako više nije bilo toliko ni važno što su redsi uspjeli doći do 3:1 pobjede protiv Wolvesa golovima Salaha u 84. i Robertsona u 89. minuti.

Zadnje kolo je razriješilo i pitanje posljednjeg putnika u niži rang natjecanja. Watfordu i Norwichu, koji su već ranije ispali, pridružio se i Burnley.

Leeds i Burnley su imali po 35 bodova, no Burnely je uoči zadnjih 90 minuta sezone imao bolju razliku pogodaka. Međutim, Leeds je u zadnjem kolu na gostovanju pobijedio Brentford sa 2-1, dok je Burnley kod kuće istim rezultatom izgubio od Newcastle Uniteda.

Tottenham je gostujućom pobjedom protiv Norwich Cityja sa čak 5-0 potvrdio četvrto mjesto i plasman u Ligu prvaka. Za londonski sastav su zabili Dejan Kuluševski (17, 64), Harry Kane (32) i Son (70, 75).

Chelsea je u zadnjem kolu kod kuće pobijedio Watford sa 2-1, a Mateo Kovačić nije nastupio zbog ozljede gležnja.

Na koncu je City slavio sa 93 boda, dok je Liverpool drugi s bodom manje. Chelsea na trećem mjestu ima 74, a Tottenham kao četvrti je sakupio 71 bod.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije