Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U 73. GODINI

Umro talijanski George Best: Djevojke su ga obožavale, a jedan potez ga obilježio

Ezio Vendrame
Foto: Printscreen
04.04.2020.
u 19:11

Imao je izvrsnu tehniku i vješt dribling, a djevojke su ga obožavale. Treneri daleko manje. Nakon nogometne karijere bio je i trener, postao je tekstopisac i romanopisac, a svirao je gitaru.

Bivši veznjak Napolija, Venezije i Padove Ezio Vendrame preminuo je u Trevisu u 73. godini nakon duge i teške bolesti.

Vendrame je smatran jednim od najperspektivnijih talijanskih nogometaša, čak je stekao nadimak "talijanski George Best", međutim nikada do kraja nije ostvario svoje potencijale.

Imao je izvrsnu tehniku i vješt dribling, a djevojke su ga obožavale. Treneri daleko manje. Nakon nogometne karijere bio je i trener, postao je tekstopisac i romanopisac, a svirao je gitaru.

Karijeru mu je obilježio potez o kojem se godinama pričalo. U susretu svoje Padove i Cremonesea, pri rezultatu 0-0, prošao je suparničke igrače i golmana, ali nije gurnuo loptu u praznu mrežu, već se vratio kako bi ih još jednom pokušao proći. No, u drugom pokušaju nije uspio.

Karijeru je započeo u Udineseu, zatim je igrao za SPAL, Sienu, Vicenzu, Veneziju, Padovu i Pordenone, triput je nosio i dres Napolija, ali se svaki put posvađao s trenerom i napuštao klub. Na kraju ipak nije uspio iskoristiti svoje potencijale i ostatak karijere proveo je u nižim ligama talijanskog nogometa.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije