Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UGLEDNA TISKOVINA.

Francuzi tvrde: Zbog događaja na kojem se zarazio prvi Hrvat, virus se proširio Europom

Koronavirus
Foto: Reuters/Pixsell
1/4
03.04.2020.
u 17:10

Upravo je prvi hrvatski pacijent zaražen koronavirusom bio muškarac koji se u Hrvatsku vratio nakon što je u Milanu gledao utakmicu Atalante i Valencije

Ugledni francuski L'Equipe javlja kako je prva utakmica osmine finala Lige prvaka između Lyona i Juventusa, odigrana 26. veljače na stadionu slavnog francuskog kluba, bila okidač i odigrala važnu ulogu u širenju koronavirusa u Francuskoj.

- Prisutnost talijanskih navijača na toj utakmici lako je moguće pogodovalo širenju koronavirusa po zemlji - piše L'Equipe, a taj susret nazvali su i 'nultom utakmicom'.

Umirovljeni liječnik Marcel Garrigou-Grandchamp tvrdi da je prisutnost gostujućih navijača na toj utakmici, koji su stigli iz svih dijelova susjedne nam države, a ne samo iz Torina, pridonijela širenju.

- Ta se utakmica nije smjela odigrati. Talijanski navijači iz cijele Italije su došli, ne samo iz Pijemonta koji tada nije i predstavljao rizik - poručio je Garrigou-Grandchamp.

Francuska tiskovina zaključuje kako su upravo ta utakmica i prvi susret između Atalante i Valencije, koji je odigran u Milanu, dva događaja koji su odigrali najvažniju ulogu u širenju koronavirusa u Europi.

Upravo je prvi hrvatski pacijent zaražen koronavirusom bio muškarac koji se u Hrvatsku vratio nakon što je u Milanu gledao utakmicu Atalante i Valencije. 

Le Parisien uz to dodaje kako je u Francuskoj još jedan od razloga širenja i utakmica PSG-a i Borussije Dortmund koja se odigrala pred praznim tribinama, ali ispred stadiona se okupilo više tisuća navijača domaće momčadi koji su cijelo vrijeme navijali. 

Pomoć pogođenima potresom u Zagrebu te zaraženima koronavirusom

"Zajedno za Zagreb"

Donacije za uplatitelje iz Hrvatske uplaćuju se na račun: HR1210010051863000160 Državni proračun Republike Hrvatske s pozivom na broj odobrenja: HR68 5371 - OIB uplatitelja.

Donacije za uplatitelje izvan Hrvatske uplaćuju se na račun Ministarstva financija kod Hrvatske narodne banke, na broj računa IBAN: HR12 1001 0051 8630 0016 0

"Hrvatska protiv koronavirusa"

Donacije za uplatitelje iz Republike Hrvatske uplaćuju se na račun HR1210010051863000160 Državni proračun Republike Hrvatske s pozivom na broj odobrenja: HR68 5380 - OIB uplatitelja.

Donacije za uplatitelje izvan Hrvatske uplaćuju se na račun Ministarstva financija kod Hrvatske narodne banke na broj računa: IBAN: HR12 1001 0051 8630 0016 0

>>> Pogledajte sve o 'drive-in' testiranju


 
Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije