Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOMAĆI 'MERCATO'

Turci pišu da je Dinamo prodao Petkovića, a ranije su isto tvrdili za Livakovića

Bruno Petković
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/5
25.06.2023.
u 23:44

Jedan tamošnji mediji, TRT Spor sa sigurnošću ističe da je Dinamo već prodao Petkovića Trabzonsporu za tri milijuna eura, no tu informaciju definitivno treba uzeti s rezervom budući da je isti medij naglasio kako je Dominik Livaković sve dogovorio s Fenerbahçeom, što na kraju nije bio slučaj.

Kao što već sad krajem lipnja postoji ogroman promet na svjetskom nogometnom "mercatu", uvelike se po pitanju transfera radi i u klubovima s domaćih travnjaka. Nakon što je Rijeka u svoje redove iz Borussije Dortmund dovela Marca Pašalića, u ozbiljan posao bacio se i njihov konkurent za treće mjesto u prvenstvu, Osijek.

Kvaliteta hrvatskog nogometa

U klubu s Grada na Dravi jučer je predstavljeno najnovije pojačanje – Brazilac Renan Guedes (25) koji je stigao u Osijek iz moldavskog prvaka Sheriffa potpisavši trogodišnji ugovor s bijelo-plavima.

Svoju je karijeru Guedes karijeru počeo u Corinthiansu, u mlađim uzrastima igrao je za Atletico Mineiro prije nego je preko Guarulhosa, Joinvillea i Bahije u siječnju 2022. godine stigao u moldavski Sheriff. Za prvaka Moldavije odigrao je 43 utakmice i dao svoj doprinos osvajanju dvostruke krune u prošloj sezoni. Igrajući za Sheriff, nastupio je i na 14 europskih utakmica.

– Zadovoljan sam što sam u Osijeku, kada se otvorila mogućnost nisam puno dvojio. Svi znamo kvalitetu hrvatskog nogometa, a kada mi se ukazala prilika da dođem u jedan od najboljih klubova lige, vidio sam to kao priliku koju moram iskoristiti. Mislim da je za mene ovo veliki korak u karijeri i siguran sam da mogu dodatno napredovati i pomoći klubu da ostvari svoje ambicije. Već sam radio s trenerom Stjepanom Tomasom i njegovim stožerom u Sheriffu, mislim da će mi to pomoći u prilagodbi i da mogu ponoviti igre kakve je u Osijeku pružao moj sunarodnjak Igor Silva – rekao je Guedes koji će u Osijeku nositi dres s brojem 42.

A o HNL-u se posljednjih dana puno priča u Turskoj. U subotu se u gotovo svim turskim medijima pojavio napadač Dinama i hrvatske reprezentacije Bruno Petković, za kojeg se ističe da je silna želja turskog Trabzonspora. Naravno, poveznica s Trabzonsporom je trener Nenad Bjelica koji je vodio Petkovića u Dinamu.

Jedan tamošnji mediji, TRT Spor sa sigurnošću ističe da je Dinamo već prodao Petkovića Trabzonsporu za tri milijuna eura, no tu informaciju definitivno treba uzeti s rezervom budući da je isti medij naglasio kako je Dominik Livaković sve dogovorio s Fenerbahçeom, što na kraju nije bio slučaj.

Odlazak Suka

Iz HNL-a, pak, sigurno odlazi Nizozemac Joey Suk koji nakon pet godina u dresu Gorice napušta klub nakon isteka ugovora. Suk je stigao u klub iz Go Ahead Eaglesa, a u Gorici je prošao svaki igrački stadij, od glavnog igrača, preko igrača iz drugog plana s manjom minutažom pa sve do izostalog igrača zbog teške ozljede.

Od srpnja 2018. kada je stavio svoj prvi potpis na ugovor s klubom, ubilježio je 125 službenih nastupa, postigao 13 golova i podijelio sedam asistencija.

 

Komentara 1

EJ
ejStef
07:37 26.06.2023.

Totalna rasprodaja u DInamu, prodaje se u stilu daj što daš, jer nema sutra...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije