Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAHVALIO SVIMA

Tomić se oglasio nakon odlaska iz Rijeke: Učinio sam to na vlastitu inicijativu

Dinamo preokretom u završnici slavio na Rujevici
Foto: Nel Pavletic-Goricki/PIXSELL
1/10
28.05.2022.
u 11:00

Tomićev odlazak nije iznenađenje, a sve glasnija su nagađanja da preuzima Dinamo.

Goran Tomić više nije glavni strateg momčadi s Rujevice, objavio je HNK Rijeka jutros nakon što je s Tomićem održan višesatni sastanak nakon kojeg su se trener, koji je u klubu proveo nešto više od godinu dana, i Uprava riječkog kluba razišli.

- Želim istaknuti da je do dogovora došlo na moju inicijativu i hvala HNK Rijeka što mi je izašao ususret - rekao je Tomić za kojeg se sve glasnije nagađa da odlazi u Dinamo.

Kako je još uoči finala Kupa pisao Večernji list, Tomić je sve izgledniji kandidat za trenera momčadi iz Maksimira. Naime, iz izvora bliskih vrhu riječkog kluba doznali smo da Tomić sigurno ne ostaje trener Rijeke za novu sezonu, da će nakon finala Kupa otići s Kvarnera, a novi trener Rijeke trebao bi postati Dragan Tadić.

25.02.2022., Gradski stadion Ivan Kusek Apas, Koprivnica - Hrvatski Telekom Prva liga, 25. kolo, NK Slaven Belupo - NK Hrvatski dragovoljac. Trener Dragovoljca Dragan Tadic Photo: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL


Podsjetimo, Tomić je postao trener Rijeke početkom ožujka 2021., te je u završnici sezone odveo Rijeku do trećeg mjesta u prvenstvu. Rijeka je ove sezone stigla do play-offa Konferencijske lige, ostvarila je plasman u finale Kupa Hrvatske, te osvojila četvrto mjesto u HNL-u.

- Želim zahvaliti svima u HNK Rijeka, počevši od predsjednika Damira Miškovića na prilici, dopredsjedniku Deanu ŠćulcuRobertu Palikuči i Ivanu Manceu, sportskim direktorima s kojima sam surađivao, legendi kluba Srećku Juričiću, generalnom direktoru Luki Ivančiću, ali naravno i svim ljudima u klubu. Hvala stručnom stožeru s kojima sam svakodnevno radio, igračima na odličnim igrama i siguran sam da smo u svakom trenutku davali svoj maksimum. Rijeka će mi uvijek ostati u lijepom sjećanju kao jedan predivan dio moje karijere. Na kraju hvala i svim navijačima na podršci - zaključio je Rijekin trener na odlasku.

Ključne riječi

Komentara 4

ZO
zoranos
11:55 28.05.2022.

Jako limitiran trener, ne smije nikako postati trener Dinama! Tomić je iznenadio Hajduk na Poljudu u prvenstvu formacojim u kojoj nije igrao Murić - i to je i sam Dambrauskas priznao. I sada mjesec, dva kasnije Tomić je želio istom forom ponovno "Iznenaditi" Hajduk u kupu - igrajući bez Murića??? Dakle dal je to bila genijalnost trenera onda ili čisto nabadanje čorave koke? Nadalje kad je Rijeka bila u najboljoj formi i borila se za vrh odjednom su izgubili od Dragovoljca i Gorice i prosuli sve. Također ono što je najopasnije za Dinamo je stil igre Tomića - Rijeka je primila čak 29 golova više od Dinama u HNL-u - čak više i od Gorice i Lokomotive!!! Takvom igrom Dinamo nema što tražiti u Europi! Dolazak Tomića bi bio još jedan u nizu promašaja Dinama unatrag 2 sezone i vrlo vjerojatno bi značio i gubitak titule u sezoni 22/23.

DU
Deleted user
13:26 28.05.2022.

Tomić je prerastao riječki klub . Neka mu je sa srećom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije