Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pobjedink umaga

Thiem: Volio bih ponoviti Musterov uspjeh, ali ja sam daleko od njega

Dominic Thiem
Foto: Jurica Galoić/PIXSELL
28.07.2015.
u 08:20

Slavlje: 
Nema vremena, čeka me osam sati vožnje autom jer igram u Gstaadu.

Dominic Thiem, 21-godišnji austrijski tenisač, stigao je u Umag u ne baš najboljem raspoloženju, nakon dva poraza u Davisovu kupu od Nizozemske (2:3 u Kitzbühelu). Tjedan dana kasnije doživio je potpuni trijumf, osvojio je umaški turnir nakon pobjede u najkraćem umaškom finalu (61 minuta) u kojem je sa 6:4, 6:1 pobijedio Portugalca Joaoa Sousu i opravdao svoj nadimak iz juniorskih dana – Dominator.

– Ovo je za mene poseban uspjeh jer mi je ovo i poseban turnir. Često sam u Umagu nastupao kao junior i sanjao da jednog dana zaigram na ATP turniru. No, osvojiti ga iz prvog pokušaja činilo mi se gotovo nevjerojatnim – dječački iskreno priznao je plavokosi Austrijanac, od ponedjeljka 24. tenisač svijeta (+2), što mu je i najbolji plasman karijere. A već je dugo predvodnik igrača u konkurenciji do 21 godine (naš Ćorić je drugi, ali je i tri godine mlađi).

Dečko iz Bečkog Novog mjesta želio je biti korektan i prema suparniku:

Zemlja njegova podloga

– Sousa je imao tri teška meča, to je ostavilo traga na njemu, dok su iza mene dvije predaje, dakle imao sam i malo sreće. No u polufinalu i finalu sam odigrao uistinu dobro, agresivno, gotovo bez pogreške – napomenuo je.

Thiemu je ovo drugi naslov ove godine i drugi u karijeri. Uoči Roland Garrosa osvojio je Nicu, također na zemlji. I jedinu pobjedu nad nekim od igrača iz top 10, onu nad Wawrinkom lani u Madridu, ostvario je na zemlji gdje njegov forhend najviše dolazi do izražaja. Hoćete-nećete, nameće se usporedba s njegovim zemljakom Thomasom Musterom, koji je osvojio 44 turnira, od toga tri u Umagu. Je li Thiem novi Muster?

Slavila cijela obitelj

– Volio bih ponoviti Musterov uspjeh u Umagu, no on je bio "kralj zemlje", a ja sam daleko od toga. Nisam siguran da ću doći braniti krunu, ali volio bih to. Ovaj turnir zauzima posebno mjesto u mom srcu – ustvrdio je Dominic kojemu je tenis bio logičan odabir u životu jer su mu i majka Karin i otac Wolfgang profesionalni teniski treneri, a i mlađi brat Moritz sanja da krene bratovim stopama. Svi su oni, kao i brojni austrijski turisti, bili uz svog Dominica u "školjci" Stella Marisa.

– Slavlje? U ponedjeljak me čeka osam sati vožnje do Gstaada u Švicarskoj (njegova ovotjedna destinacija – op. a.). Ali tu mi je obitelj, proslavit ćemo trofej uz jednu laganu večeru. Znam da neće biti puno spavanja, ali najviše zbog uzbuđenja. U takvim mi situacijama san teško dolazi na oči – kazao je na oproštaju 20. umaški pobjednik.

>> Borna je zapalio publiku, Goran bio zabavljač, a Lovro poentirao

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije