Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LIGA PRVAKA

Srna slavio na Camp Nou, poznati svi putnici u osminu finala

09.12.2008.
u 23:30

Nogometaši Rome i Chelseaja pobjedama su osigurali plasman u drugi krug Lige prvaka. Roma je na Olimpicu savladala Bordeaux 2-0, a Chelsea na Stamford Bridgeu Cluj 2-1...

Uoči posljednjeg 6. kola Lige prvaka, skupina A bila je jedina u kojoj niti jedan od klubova nije zacementirao svoje mjesto u drugom krugu.

Bordeaux je samo pobjedom mogao izboriti drugi krug, dok je Romi i bod bio dovoljan za prolaz, ali joj je trebala pobjeda za osiguranje prvog mjesta. Do nje je i došla golovima Mattea Brighija i Francesca Tottija.

Mrežu Bordeauxa načeo je Brighi u 61. minuti udarcem iz neposredne blizine na asistenciju Simonea Perrotte. Pobjedu je potvrdio svojim drugim golom ove sezone u Ligi prvaka Francesco Totti, koji je u 79. minuti nakon lijepog proigravanja Jeremyja Meneza potegao s ruba kaznenog prostora desnicom i pogodio donji lijevi kut Bordeauxovog gola. Bila je to šesta uzastopna Romina pobjeda u svim natjecanjima.

Chelsea – Cluj 2:1
Chelsea se kod kuće dobro namučio s rumunjskim Clujuom. Poveo je londonski klub preko Salomona Kaloua u 40. minuti, na asistenciju Michaela Ballcka. Njemački je veznjak izveo slobodni udarac s nekih četrdesetak metara, a Kalou ju je primio sam kao duh na rubu peterca i poentirao bez problema.

Cluj je izjednačio nakon sjajne akcije u 55. minuti. Emmanuel Culio je odigrao petu za Cristiana Panina na rubu kaznjenjaka s desne strane, ovaj je nabacio, a glavom je krasno poentirao Emmanuel Kone.

Do pobjedničkog je gola Chelsea stigao u 71. minuti preko Didiera Drogbe, koji je iskoristio sjajnu loptu Joea Colea u prostor i iz prve ju desnicom poslao ispod vratara rumunjske momčadi Nuna Clara.

Panathinaikos – Anorthosis 1:0
Pobjedom nad ciparskim Anorthosisom 1-0 na Olimpijskom stadionu u Ateni u šestom kolu Lige prvaka, nogometaši Panathinaikosa izborili su drugi krug natjecanja kao prvoplasirana momčad skupine B...

Mreže su u Ateni mirovale sve do 69. minute kada je Giorgis Karagounis zatresao gostujuću mrežu.

Gol je postignut nakon dvije nevjerojatne pogreške igrača ciparske momčadi. Prvo je Cedric Bardon izbubio loptu na rubu svog kaznenog prostora od Karagounisa, a kasnije je vratar Arian Begaj katastrofalno regirao na slabi udarac grčkog napadača posred gola i neobjašnjivo propustio loptu u mrežu.

U redovima Panathinaikosa Mario Galinović branio je cijelu utakmicu, dok je Ante Rukavina u igru ušao u 83. minuti.

Werder – Inter 2:1
U drugoj utakmici Werder je na Weserstadionu savladao Inter 2-1 i tako osigurao treće mjesto u skupini koje vodi u Ligu UEFA-e.

Peruanski napadač Werdera Claudio Pizarro doveo je Werder u vodstvo u 63. minuti. Odapeo je Mesut Özil s više od dvadeset metara, vratar Intera Julio Cesar nije uspio ukrotiti njegov udarac, a odbijanac je pospremio Pizarro.

Na 2-0 povisio je Markus Rosenberg u 81. minuti koji je iz sredine kaznenog prostora ljevicom matirao Cruza udarcem u donji lijevi kut, Rosenbergu je kod gola asistirao ponovo Özil.

Interov poraz do kraja je uspio tek ublažiti Zlatan Ibrahimović, koji je krasnim udarcem s otprilike dvadeset metara potegnuo desnicom i pogodio sami desni donji kut gola Tima Wiesea.U redovbima Werdera Jurica Vranješ igrao je do 89. minute.

Spomenimo da je kapetan Intera Javier Zannetti u ovoj utakmici izjednačio rekord legendarnog Interovog igrača Giuseppea Bergomija po broju nastupa u europskim natjecanjima u dresu “nerazzurra” svih vremena. Oba su igrača sakupila po 117. nastupa.

Basel – Sporting 0:1
Revijalno posljednje kolo nogometne Lige prvaka u C skupini donijelo je pobjede gostiju. Sporting je očekivano slavio kod manje kvalitetnog Basela, a Šahtar je iznenadio na Nou Campu...

Golom Yannicka Djala u 19. minuti Portugalci su upisali tri boda, zaradili novih milijun švicarskih franaka i potvrdili drugo mjesto u skupini. Portugalcu je s desnog krila lijepo asistirao 26-godišnji ruski veznjak Marat Izmailov.

Barcelona – Šahtar 2:3
Josep Guardiola očekivano je izmiješao Barceloninu momčad sačuvavši okosnicu momčadi (Xavi, Iniesta, Messi, Eto'o, Puyol, Daniel Alves...) za “el clasico”, derbi Primere koji Katalonce u subotu čeka na Nou Campu protiv Reala.

Ukrajinska je momčad, za koju je svih devedeset minuta odradio Darijo Srna pretrčavši 11.64 kilometara, priliku iskoristila i uzela nova tri boda. Ukrajince je u u 2-0 vodstvo doveo Oleksandr Gladkij. Smanjio je lijepim udarcem Sylvinho, a sudbinu domaćih zapečatio je Fernandinho u 76. minuti nakon lijepog prodora i ubacivanja Razvana Rata po lijevoj strani. Sergio Busquets stigao je samo smanjiti sedam minuta prije kraja.

Marseille – Atletico 0:0
Remijem bez golova (0-0) na Velodromeu s Atleticom  nogometaši Marseillea izborili su 1/16 finala Kupa UEFA sljedeće godine. Madriđani su se na terenu ponašali prilično nezainteresirano...

Tijekom svih devedeset minuta igrači meksičkog trenera Javiera Aguirrea nisu pogodili niti jednom u okvir vratiju domaćeg golmana Mandande. Ukupno je odnos udaraca prema golu na kraju iznosio 22-1 u korist Marseillea.

Bod na Velodromeu kvalificirao je sastav Erica Geretsa za nastavak natjecanja u Kupu Uefa sljedeće veljače, obzirom da je PSV u Eindhovenu izgubio od Liverpoola 3-1.

PSV – Liverpool 1:3
Englezi su rutinski došli do pobjede s kombiniranom momčadi. Nakon što su Nizozemci poveli golom Lazovića u 36. minuti, Benitezov je sastav do kraja preokrenuo rezultat u svoju korist. Ryan Babel zabio je u drugoj minuti sudačke nadoknade prvog poluvremena glavom nakon vrlo dobrog ubačaja Brazilca Lucasa iz slobodnog udarca lijevom nogom s desne strane.

Krasnim je pogotkom ljevonogi veznjak “redsa” Riera doveo Engleze u vodstvo u 68. minuti, da bi na dodavanje Robbieja Keanea u 77. minuti konačan rezultat postavio 19-godišnji Francuz David N'Gog.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije