Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kara Goucher

Šokantni detalji zlostavljanja Amerikanke hrvatskog porijekla: Njegov prst išao je gdje nije trebao

Screenshot
20.03.2023.
u 10:53

Goucher, koja je nastupila na dvjema Olimpijskim igrama, isprva je mislila da je Salazar samo loš maser, bila je paralizirana. O svemu je progovorila u svojoj novoj knjizi.

Američka atletičarka Kara Goucher (44), svojevremeno natjecateljica u dugoprugaškom trčanju, objavila je knjigu 'Najduža utrka' u kojem je iznijela šokantne detalje o tome kako ju je njezin trener Albert Salazar zlostavljao. Kćer hrvatskog imigranta Mirka Grgasa nastupala je na Olimpijskim igrama 2008. u Pekingu i četiri godine kasnije u Londonu, a i ranije je Salazara optužila za zlostavljanje.

Srebrna sa Svjetskog prvenstva u Osaki 2007. na deset tisuća metara, što joj je najveći uspjeh u karijeri, sada donosi nastavak priče o neugodnom odnosu s trenerom. Naime, Goucher je nakon što je diplomirala 2001. dobila poziv da se u Portlandu priključi Nikeovom elitnom trkačkom projektu Oregon, gdje joj je trener bio Salazar

- Alberto je bio tako moćan i nitko nije ništa dovodio u pitanje, a Nike je bio najveći brend sportske opreme na svijetu. Povjeravali smo Albertu svoje živote i svoje karijere - započela je.

Potom je ispričala kako ju je zlostavljao. Bilo je to tijekom masaže u Lisabonu uoči pripreme za utrku. 

- Prilikom masaže je bez ikakvih riječi, upozorenja ili objašnjenja njegov prst ušao u moju vaginu. Mislila sam da nema šanse da me tako dira, da je samo loš maser, ali stvarno sam bila paralizirana i nisam znala što reći i kako prihvatiti to što mi se događa. Posljednji put kada sam osjetila da njegov prst ide tamo gdje ne bi nikad trebao, osjećala sam se tako neugodno da sam napustila Projekt Oregon i nikad o tome nisam govorila - otkrila je Goucher.

Nekoliko drugih atletičarki pridružilo joj se u optužbama, a Salazar je prvo suspendiran na četiri godine, da bi USADA to kasnije preinačila u doživotnu suspenziju. 

Komentara 12

AC
acer7
12:03 20.03.2023.

Znači ona je to izjavila i ovaj je odmah kriv? bez ikakvih dokaza? Nije vam to hr, tamo ne prolaze takve gluposti. A vjerojatno ju bude tužio i za lažnu optužbu.

CE
CenzuriranUskoro
13:02 20.03.2023.

optužba je dovoljna za dokaz?

LI
liliZG
20:28 20.03.2023.

čitam i nadam se je većina komentara zapravo crni humor, ... jer ne bi njega doživotno isključili iz reprezentacije na temelju optužbe samo jedne žene.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije