Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pogotkom Marija Carevića bijeli su nakon devet godina slavili u Koprivnici

Slaven Belupo - Hajduk 0:1 - Carević se vratio pogotkom

spo-hajduk-txt.jpg
import
09.09.2006.
u 18:41

Na ekranu u Slavenovim odajama prije utakmice s Hajdukom vrtjele su se snimke pobjede Croatije nad Partizanom od 5:0 iz 1997. godine. Zanimljiva godina, tada je Hajduk prvi i jedini put svladao Slaven Belupo u Koprivnici. Devet godina trajao je splitski post, koji je sada prekinuo Zoran Vulić. Splićani su s 1:0 svladali Slaven Belupo i nastavili pobjedonosni niz.

- Najteže gostovanje. Lakše mi je u Maksimiru nego u Koprivnici. Samo da prođem neokrznut - danima prije utakmice sa Slavenom Belupom prizivao je Hajdukov trener Zoran Vulić.

Prije važne utakmice ostao je bez Nike Kranjčara. A Josipa Balatinca shrvala je temperatura, pa je u momčad upao Dragan Blatnjak, a Tonči Gabrić je iz Splita automobilom hitro dovezao sina Dragu, koji je sjeo na klupu. Vulić je na travnjak poslao nove adute, Borisa Živkovića i Marija Carevića, koji je zauzeo Kranjčarovu poziciju. Živković je unio čvrstinu u obranu, vidi se da je iskusan, ali malo previše koristio je svoj igrački autoritet za razgovor sa sudačkom trojkom. Hajduk je dominirao, istina, bio je nekonkretan, ali jednostavno bio je moćniji.

Domaćini su jedinu priliku u prvom djelu stvorili u sudačkoj nadoknadi kada je Božac, nakon što je Mumlek izveo skraćeni korner, pogodio vratnicu. Momčad Elvisa Scorije igrala je slabo. Splićani su poveli u 36. minuti. Bodrušić je držao Jelavića, srušio ga, a nesigurni sudac Mlinar dosudio je najstrožu kaznu. Povratnik Carević bio je siguran realizator. Prije toga, u 24. minuti, Hajduk je preko Jelavića i Bartolovića priprijetio sa dva udarca i to je bilo sve od prilika u prvom dijelu.

U nastavku je Slaven pokušavao izjednačiti, a najbolju prigodu za izjednačenje propustio je Božac u 86. minuti.


Statistika

Koprivnica - Gradski stadion.
Gledatelja: 3.500.
Vrijeme: sunčano
Sudac: Mlinar (Zagreb)
Igrač utakmice: Mario Carević

Sastavi

Slaven Belupo:

Nikoloski
Kristić
(od 78. Delić)
Radeljić
Bodrušić
(od 46. Šomoci)
Božac
Jambrušić
(od 69. P. Pejić)
Sopić
Poldugač
Mumlek
Dodik
Vručina


Hajduk:
Balić
Miladin
Gal
Živković
Hrgović
Musa
(od 88. J. Buljat)
Damjanović
Carević
(od 84. Đolonga)
Bartolović
Jelavić
(od 79. J. Vučko)
Blatnjak

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije