Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Reakcije sportaša

Škaro: Pribojavam se da će političari Janicu pokušati iskoristiti kao masku

15.01.2013., Kneza Borne 2, Zagreb - U hotelu Sheraton odrzana je konferencija za novinare povodom ATP turnira Zagreb Indoors. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
27.04.2016.
u 14:41

– Iznenadila me Janica jer dosad nije pokazivala interes za sportsku politiku, no neke su joj stvari očito zasmetale i nije više htjela biti pasivni promatrač

Petar Skansi, jedan od Janičinih prethodnika na mjestu pomoćnika ministra znanosti, obrazovanja i sporta, zadovoljan je prijedlogom resornog ministarstva.

– Dušom i tijelom sam za ovaj prijedlog i ide mi na živce kada se na pojavu nekog novog imena najprije gledaju samo negativne stvari. Osoba na tom radnom mjestu mora imati izravan kontakt s nadređenima, a autoritet Janičina imena na neki način to osigurava. Zaboravite sve njezine nedostatke, priče o nedostatnom obrazovanju i neiskustvu, jer u ovoj je ulozi najvažnije imati jaku vezu s onima koji odlučuju. A postoje ljudi koji znaju detalje, koji će odraditi tehnički dio posla – ističe Skansi i dodaje:

– Bez autoriteta na toj poziciji jao si ga sportu, posebno zato što su sportaši mrtva puhala. Zar je moguće da kulturnjaci mjesecima vrište da im ne odgovara ministar, a sportaši su tako stravično šutjeli, a doministra uopće nisu imali. Nedavno sam čuo izjavu ministra Šustara da nisu izabrali pomoćnika za sport jer je bilo puno važnijih problema, što vam govori o odnosu Vlade spram sporta. Zašto se sportaši nisu digli na noge i počeli vrištati?

Čeka je gorući problem

Otkrio nam je Skansi i to što Janicu čeka na novom poslu:

– Ona se mora potruditi da sa svojim savjetnicima i pretpostavljenima nađe ispravno rješenje za financiranje sporta. To je gorući problem zbog kojeg sam se borio dok sam bio tamo, no konačno rješenje na žalost nismo donijeli. Ovo je godina važna za imidž države i Janica će stisnuti mnogu ruku i često izlaziti na pozornicu, no za budućnosti sporta mora se raditi godinama. Janica sada ima odgovornost da poziva na odgovornost sve one koji mogu utjecati na sudbinu našeg sporta, a tek nakon toga će stvarati nove odnose za godine koje dolaze.

O Janičinu ustoličenju u dužnost doministrice razgovarali smo i s predsjednikom (Zoran Primorac) i glavnim tajnikom (Damir Škaro) Hrvatskog kluba olimpijaca čiju će apsolutnu podršku prva dama hrvatskog sporta imati.

– Iznenadila me Janica jer dosad nije pokazivala interes za sportsku politiku, no neke su joj stvari očito zasmetale i nije više htjela biti pasivni promatrač, i to je njezina jedina motivacija. U svemu tome trebamo joj dati vremena, no ona je inteligentna osoba i brzo će pohvatati konce. To mi govori i jedan detalj iz moje kandidature za Sportsku komisiju MOO-a. Svi sportaši koje sam zamolio da mi napišu nešto za moj izborni letak rekli su mi da napišem sam što mi odgovara i da njih potpišem, a jedino je ona rekla da će to učiniti sama. I sročila je to vrlo pametno, na vrhunskom engleskom jeziku. To govori da Janica misli svojom glavom – istaknuo je legendarni stolnotenisač Zoran Primorac.

Marketinški idealan potez

Bivši boksački olimpijac Škaro bio je nešto manje optimističan. Ali ne zbog Janičinih kapaciteta.

– Izuzetno mi je drago da je Janica svojim svjetskim ugledom odlučila pomoći hrvatskom sportu, no koliko sam oduševljen, toliko se i pribojavam. Nama sportašima ovo je marketinški idealan potez, no kao bivši saborski zastupnik pribojavam se da je političari ne bi iskoristili kao masku za svoje ciljeve. Čestitam premijeru, no bit će zločin ako ovu ženu političari iskoriste kao što su iskoristili neka druga velika sportska imena.

Komentara 12

Avatar delminium
delminium
15:27 27.04.2016.

Jao esdepenjaara, cude se sto je Hrvatica uz svoje Hrvate.

DU
Deleted user
15:23 27.04.2016.

odgovor naslovu gadno se varate!

Avatar delminium
delminium
15:22 27.04.2016.

Janica je Hrvatica zar nju možete zamisliti u timu SDP-a? Nema mjesta za Janicu ali ima za Milanke.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije